Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ευοίωνες προοπτικές για άνοιγμα του Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου το Φθινόπωρο του 2021

Την πρώτη συνάντηση με το νέο προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγ. Όρους κύριο Γιώργο Σκιαδαρέση είχε στο Μουσείο, το προεδρείο της Εταιρείας φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου.


Ο κ. Σκιαδαρέσης,(μέχρι πρότινος Προϊστάμενος της Εφορείας Πόλης Θεσσαλονίκης) που τοποθετήθηκε πριν λίγες μέρες στην Εφορία Χαλκιδικής, μετά την ενημέρωση του, ανταποκρίθηκε  με χαρά στο αίτημα της Εταιρείας  για μια συνάντηση γνωριμίας, ενημέρωσης για την πρόοδο στων εργασιών στο Μουσείο  και ανταλλαγής  απόψεων και προτάσεων τόσο για τη λειτουργία του Μουσείου όσο και για γενικότερα θέματα ανάδειξης των αρχαιοτήτων της Χαλκιδικής.


Η Εταιρεία, δια του προεδρείου, καλωσόρισε το νέο προϊστάμενο, τον ενημέρωσε για τους σκοπούς και την έως τώρα δράση της και εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά της για το όραμα του, που θέτει ως πρώτη προτεραιότητα της Εφορείας το Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου. «Είναι κοινό μας όραμα  να λειτουργήσει το συντομότερο και να αποτελέσει το βασικό κύτταρο ανάδειξης μέσω του αρχαιολογικού θησαυρού του, της ιστορίας και του πολιτισμού  του τόπου μας» επισημαίνει ο πρόεδρος της Εταιρείας, Ν. Τάσιος.  


Τα μέλη της Εταιρείας ενημερώθηκαν για την εξέλιξη του τρέχοντος έργου που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και όπως διαπιστώθηκε το έργο προχωρά. Πρόκειται δε να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο, περιλαμβάνοντας τρεις από τις τέσσερεις θεματικές ενότητες του Μουσείου, που θα αναπτυχθούν στην πρώτη αίθουσα (όπου θα προβληθεί η συλλογή Λαμπρόπουλου) και σε ένα τμήμα της μεγάλης αίθουσας.


Ταυτόχρονα, προχωρά ήδη, μετά την ένταξη του για  χρηματοδότηση με 950.000€ από το Π.Δ.Ε., η υλοποίηση της τελικής φάσης ολοκλήρωσης του Μουσείου που θα υλοποιηθεί σε βάθος τριετίας. Την ίδια ώρα,  μια πρόταση της Εταιρείας για έγκαιρη διαμόρφωση και  αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου ήδη μελετάται και πρόκειται να υλοποιηθεί στο άμεσο μέλλον.


Ο κ. Σκιαδαρέσης  ευχαρίστησε  τα μέλη της Εταιρείας για τις  μέχρι τώρα προσπάθειες και δράσεις της, τόσο για την  συμβολή της στην υλοποίηση της  περιοδικής έκθεσης τμήματος της Συλλογής Λαμπρόπουλου, όσο και την εν γένει προσπάθεια της για το ολοκληρωτικό άνοιγμα του Μουσείου.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα