Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

'Παλεύοντας' με τα χιόνια στην ορεινή Χαλκιδική

 Στην ορεινή Χαλκιδική, όπου η βαρυχειμωνιά είναι συνηθισμένο φαινόμενο, ένας από τους πρωταγωνιστές της καθημερινότητας, ο Γιώργος Χαριστός, εδώ και 27 χρόνια εργάζεται ως χειριστής εκχιονιστικού μηχανήματος και έχει απομακρύνει τόνους χιονιού από τον δρόμο.

 

Πίνοντας την τελευταία γουλιά από τον ζεστό καφέ του και λίγο προτού βγει στον δρόμο για να διασφαλίσει πως το οδικό δίκτυο θα κρατηθεί ανοιχτό και οι κάτοικοι της περιοχής θα μετακινηθούν με ασφάλεια, μίλησε στο «Πρακτορείο FM» για τις αντιξοότητες του επαγγέλματος.



«Καθημερινά, όταν υπάρχουν ανάγκες, είμαστε μέσα στα χιόνια. Ειδικά κάτι τέτοιες μέρες καθαρίζω περίπου 300 χιλιόμετρα ημερησίως», ανέφερε ο κ. Χαριστός, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μία δύσκολη δουλειά, ωστόσο ο ίδιος βάζει πάνω απ' όλα τον στόχο, να μείνουν καθαροί οι δρόμοι.



Πρόκειται για έναν από τους πιο παλιούς χειριστές εκχιονιστικού και γνωρίζει τους δρόμους της ορεινής Χαλκιδικής σαν την παλάμη του χεριού του. «Υπήρξαν φορές που χρειάστηκε να σπεύσω να βοηθήσω ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί στα χιόνια. Οι συνθήκες στο ορεινό δίκτυο με τους στενούς δρόμους όμως, είναι δύσκολες και για εμάς, που οδηγούμε το τεράστιο όχημα με τα μαχαίρια των τριών μέτρων μπροστά και τους 2,5 τόνους αλατιού πίσω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε, μάλιστα, χαριτολογώντας πως στα τόσα χρόνια που κάνει τη συγκεκριμένη δουλειά, αν είχε συγκεντρώσει τους τόνους χιονιού που έχει απομακρύνει, θα μπορούσαν να σχηματίσουν βουνά!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα