Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση 'γκρεμίζει' τους αμμοκράτες στη Νικήτη αδιαφορώντας για τις συνέπειες

Μπροστά στις μπουλντόζες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης βρέθηκαν την Παρασκευή το πρωί κάτοικοι και καταστηματάρχες της Νικήτης, καθώς η αρμόδια υπηρεσία ξεκίνησε την απομάκρυνση των αμμοκρατών, οι οποίοι θεωρούνται αυθαίρετες κατασκευές.

Πρόκειται για ογκόλιθους που τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία της παραλίας της Νικήτης πριν από 30 χρόνια για να συγκρατούν τα κύματα της θάλασσας και να προφυλάγουν το παραλιακό μέτωπο από διαβρώσεις. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης είχε και στο παρελθόν προσπαθήσει να απομακρύνει τους αμμοκράτες αλλά με παρεμβάσεις του πρώην δημάρχου, Γιάννη Τζίτζιου κάτι τέτοιο είχε αποφευχθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Η  Α.Δ.Μ.Θ. μετά από νέες καταγγελίες, επανήλθε στο θέμα πριν από έναν χρόνο και μάλιστα εκδόθηκαν και πρωτόκολλα κατεδάφισης.

Ο Δήμος Σιθωνίας, μια μέρα πριν έλθουν οι μπουλντόζες έστειλε επιστολή στην Αποκεντρωμένη και ζήτησε την αναστολή εκτέλεσης της κατεδάφισης των αμμοκρατών μέχρι τη λήξη της προθεσμίας για τη νομιμοποίηση των κατασκευών του Νόμου περί Αυθαιρέτων. Ο προθεσμία για νομιμοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών είναι μέχρι 23 Απριλίου.

"Επειδή συντρέχουν οι προϋποθέσεις νομιμοποίησης των περιγραφόμενων στα υπ’ αριθμ. 207 & 3305 πρωτόκολλα κατεδάφισης κατασκευών εντός μάλιστα της καθοριζόμενης υπό του νόμου προθεσμίας, πρόκειται δε για κατασκευές που εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του φυσικού ανάγλυφου της ακτογραμμής από την εκτεταμένη διάβρωση και κατασκευάστηκαν από Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρακαλούμε για την αναστολή εκτέλεσης του προδιαλαμβανόμενου πρωτοκόλλου τουλάχιστον μέχρι πέρατος της τασσόμενης υπό του νόμου προθεσμίας προς νομιμοποίηση των κατασκευών" ανέφερε στο έγγραφό του ο Δήμος.


Ξεσηκωμένοι οι επαγγελματίες της Νικήτης

Οι παρεμβάσεις που έκανε η διοίκηση του Δήμου Σιθωνίας δεν ήταν ωστόσο αρκετές και την Παρασκευή το πρωί τα μηχανήματα έπιασαν δουλειά και άρχισαν να ξηλώνουν τους αμμοκράτες.

"Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει, να θέλει η Αποκεντρωμένη να καταστρέψει ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο και να δημιουργήσει πρόβλημα στα μαγαζιά μας, τη στιγμή που έχουμε υποστεί τεράστιες ζημίες λόγω της πανδημίας" είπαν επαγγελματίες στο halkidikinews.gr, που δραστηριοποιούνται στην παραλία της Νικήτης.

Όπως ανέφεραν οι ίδιοι από Δευτέρα τα συνεργία θα συνεχίζουν το ξήλωμα και στην κεντρική παραλία της Νικήτης. "Οι πέτρες αυτές ειναι εδώ και 30 χρόνια και τοποθετήθηκαν για την προστασία μας. Δε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, θα μας βρουν μπροστά τους" είπαν οι επαγγελαμτίες χαρακτηριστικά.

φωτο Γωγώ Τέτου


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα