Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη συναντήθηκε με τον προϊστάμενο της Εφορίας Αρχαιοτήτων

Με το νέο προϊστάμενο της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους, Γεώργιο Σκιαδαρέση, συνοδευόμενο από τον αρχαιολόγο, Κωνσταντίνο Παπαστάθη, συναντήθηκε ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος.


Σε ένα Δήμο, όπως ο Δήμος Αριστοτέλη, με κορυφαία και σημαντικά αρχαιολογικά τοπόσημα, η συνεργασία με την αρμόδια Εφορία μπορεί να λειτουργήσει πολλαπλά τόσο για τη διατήρηση των αρχαιοτήτων μας όσο και για την προβολή και τουριστική ανάπτυξη αυτού του τόπου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για τη Μονή Ζυγού (ώριμες μελέτες για ένταξη στο επόμενο ΕΣΠΑ) και τον Πύργο του Προσφορίου στην Ουρανούπολη, για την Αρχαία Άκανθο. Επίσης συζητήθηκε η πρόθεση του Δήμου να αναπλάσει τον ιστορικό τόπο "Μαύρο Αλώνι" στην Ιερισσό, οι ήπιες παρεμβάσεις που επιχειρεί η δημοτική αρχή στη διώρυγα του Ξέρξη στα Νέα_Ρόδα,  οι παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν τα Αρχαία_Στάγειρα (κόμβος σύνδεσης με την κύρια είσοδο και βελτίωση της βόρειας εισόδου από Ολυμπιάδα), η σύνδεση του Πάρκου του Αριστοτέλη με τα Σιδηροκαύσια στα Στάγειρα μέσω πεζογέφυρας, η σημασία που δίνεται στο κάστρο Νέπωσι στο Παλαιοχώρι και φυσικά ο Ιερός Ναός του Αγίου Στεφάνου και την ακρόπολη της αρχαίας Άρνης (Προφήτης Ηλίας) στην Αρναία. 


"Ενημέρωσα τον κ. Σκιαδαρέση ότι εντάσσουμε το σύνολο των Αρχαιολογικών μας χώρων στις περιπατητικές διαδρομές που παραδίδουμε προς χρήση, στην προσπάθεια μας να αναδείξουμε το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής.
Διαφαίνεται ως κοινός τόπος η ανάγκη σύμπραξης με την Αρχαιολογική Υπηρεσία επιβεβαιώνοντας και τη μέχρι σήμερα αγαστή συνεργασία μας" σχολίασε ο δήμαρχος, Στέλιος Βαλιάνος.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα