Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Απ.Πάνας: Σε ποιο στάδιο βρίσκεται το σχέδιο τουριστικής προβολής για τη Χαλκιδική

Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο γραμματέας της Βουλής και βουλευτής Χαλκιδικής με το Κίνημα Αλλαγής, Πάνας Απόστολος, ζητεί να ενημερωθεί από τον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη σε ποιο στάδιο βρίσκεται το σχέδιο τουριστικής προβολής το οποίο είχε εξαγγείλει για τη Χαλκιδική.


Μάλιστα στην παρέμβασή του ο κ. Πάνας τονίζει, πως το συγκεκριμένο ειδικό σχέδιο προβολής είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο από τον ίδιο τον Υπουργό σε συνάντηση που είχε στην Π.Ε. Χαλκιδικής  με φορείς της αυτοδιοίκησης, τουριστικούς φορείς και επαγγελματίες, αλλά είναι αναρτημένο και στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Τουρισμού.


Ο βουλευτής επίσης επισημαίνει, πως ο Υπουργός μεταξύ άλλων δήλωσε, πως θα μεριμνήσει και για την απορρόφηση των κονδυλίων από τα 32 δις ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης, που είναι απαραίτητα για την ανακούφιση του τουρισμού της Χαλκιδικής από τις συνέπειες της πανδημίας.


Ο κ. Πάνας δήλωσε : « Με την παρέμβασή μου ζητώ από τον Υπουργό Τουρισμού να μου γνωστοποιήσει σε ποιο στάδιο βρίσκεται το σχέδιο ειδικής προβολής και στήριξης της Χαλκιδικής που εξήγγειλε τον περασμένο Σεπτέμβριο και να εκθέσει συγκεκριμένα τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής. Το «brand name» της Χαλκιδικής χρειάζεται ενίσχυση και ουσιαστική στήριξη, καθώς είμαστε προ των πυλών της τουριστικής σεζόν. Είναι η στιγμή, που η Χαλκιδική πρέπει επιτέλους να ανακάμψει και στην κατεύθυνση αυτή θα συνεχίσω να παρεμβαίνω με κάθε τρόπο.»

Το ακριβές κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής :
                                  
'Κύριε Υπουργέ,

Είναι γνωστό, πως η Χαλκιδική βιώνει από τις αρχές του Αυγούστου 2020, ένα συνεχές lockdown με σκληρά μέτρα και περιορισμούς. Φυσικό επακόλουθο του αποκλεισμού, είναι να πληγούν όλοι οι τομείς της δημόσιας ζωής με πρωταρχικό τον τουρισμό, καθώς η Χαλκιδική αποτελεί έναν από τους πιο διάσημους προορισμούς των τουριστών, ενώ ταυτόχρονα εξαρτώνται από αυτόν πολλές επιχειρήσεις αλλά και θέσεις εργασίας.
 
Σε συνάντηση που είχατε με φορείς της αυτοδιοίκησης, τουριστικούς φορείς και επαγγελματίες, τον Σεπτέμβρη του 2021 στην Π.Ε. Χαλκιδικής, ανακοινώσατε ότι η Χαλκιδική-όπως και όλες οι τουριστικές περιοχές της Ελλάδας, οι οποίες επλήγησαν από τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία του κορονοϊού-θα τύχει ειδικής προβολής, ώστε να αναπληρωθούν οι ζημίες της περσινής περιόδου.
 
Επιπλέον τονίσατε, πως  στις επιδιώξεις του Υπουργείου Τουρισμού είναι η έμπρακτη συμπαράσταση στις τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής , προκειμένου να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος το ταχύτερο δυνατόν και διαβεβαιώστε τους τοπικούς φορείς, ότι θα υπάρξει μέριμνα για την απορρόφηση των κονδυλίων από τα 32 δις ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης για την ανακούφιση από τις συνέπειες της πανδημίας.
 
Επειδή ήδη βρισκόμαστε λίγους μήνες πριν την επίσημη έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου .
Επειδή υπάρχει μεγάλη αγωνία για τη φετινή πορεία του Τουρισμού στη Χαλκιδική
 
Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:
-Σε  ποιο στάδιο υλοποίησης βρίσκεται το Σχέδιο Ειδικής Τουριστικής Προβολής και Στήριξης της Χαλκιδικής που εξαγγείλατε από το Σεπτέμβριο του 2021 και ποιες συγκεκριμένες ενέργειες έχουν γίνει μέχρι τώρα;"


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα