Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Χαλκιδική: Έως τις 2 Απριλίου στο 'βαθύ κόκκινο'

Η Χαλκιδική, η Θεσσαλονίκη και άλλοι 15 νομοί της χώρας συνεχίζουν να βρίσκονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο "βαθύ κόκκινο".

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου από αύριο στις 6 το πρωί οι Π.Ε Κοζάνης, Πέλλας και οι δήμοι Γρεβενών, Κιλκίς, Βέροιας.

Το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο στη χώρα, σημείωσε η λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία ωστόσο σημείωσε πως έχουμε μια πρώτη εικόνα σταθεροποίησης μετά από 7 εβδομάδες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, σε 2.500 υπολογίζεται ο μέσος όρος ημερήσιων κρουσμάτων τις τελευταίες 7 ημέρες. Έτσι, σε όλη τη χώρα σημειώνονται 24 νέα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού τη μέρα. Η μέση ηλικία των νέων κρουσμάτων παραμένει σταθερή, στα 44 έτη.

Η επιτροπή ειδικών εξετάζει το σταδιακό και πολύ προσεκτικό άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

Μόλις το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα θα εξετάσουμε δραστηριοτήτων είπε. Σε κανέναν δεν αρέσει να ανοίγουν και να κλείνουν δραστηριότητες» είπε χαρακτηριστικά η κ. Παπαευαγγέλου. Μίλησε για σταδιακό και πολύ προσεκτικό άνοιγμα των δραστηριοτήτων με στόχο την αξιοποίηση των εξωτερικών χώρων Συζητείται, όπως είπε, η χρήση διπλής ή ενισχυμένης μάσκας σε χώρους υψηλού κινδύνου.

«Έχουμε στα χέρια μας ένα εργαλείο, τα ατομικά τεστ που έρχονται και στην Ελλάδα. Μια φορά την εβδομάδα θα έχουμε την ευκαιρία έγκαιρης διάγνωσης ασυμπτωματικών ή και προσυμπτωματικών ανθρώπων» είπε για την εισαγωγή των self test. Όπως είπε έτσι θα έχουμε έγκαιρη διάγνωση και ιχνηλάτηση με στόχο της διακοπή μετάδοσης.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-enimerosi-hardalias-papaeyaggeloy-self-test-26-3


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα