Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Αμμουλιανή και Βαλεαρίδες νήσοι σε κοινή τροχιά

Στο πλαίσιο του τουριστικού προγράμματος προβολής και ανάπτυξης, το οποίο εκπονεί ο δήμος Αριστοτέλη με τα 18 εναλλακτικά project, το καταπράσινο νησί της Αμμουλιανής δικτυώνεται με τις Βαλεαρίδες νήσους.


«Έχουμε "δέσει" αυτό το πρόγραμμα κάτω από τον τίτλο "Πράσινα μεσογειακά νησιά στην ίδια γεωγραφική παράλληλο", κάνοντας ουσιαστικά ένα πρώτο άνοιγμα της ελληνικής αγοράς, σε επίπεδο αυτοδιοίκησης μάλιστα, σε μία περιοχή της Καταλονίας, που αριθμεί πάνω από ένα εκατομμύριο μόνιμο πληθυσμό, ο οποίος αναζητά να ταξιδέψει σε τόπους που μοιάζουν με τον δικό του, όπως είναι το νησί της Μαγιόρκα για παράδειγμα, που να έχουν όμως και αποτύπωμα ιστορικό, πολιτιστικό, με προεκτάσεις φυσικά και γαστρονομικές», εξηγεί ο δήμαρχος Αριστοτέλη.


«Νομίζω ότι η περιοχή μας ενδείκνυται απολύτως και έχω την αισιοδοξία ότι αυτό το καινούργιο project που εκπονεί ο Δήμος Αριστοτέλη, στοχεύοντας πια τις Βαλεαρίδες νήσους -και ως συμπλήρωμα της περσινής μας εξόρμησης στη Βαρκελώνη- θα αποτυπώσει μία ακόμα επιτυχία και μία εξόρμηση σε μία παρθένα αγορά για την Ελλάδα και τη βόρεια- βορειοανατολική Χαλκιδική, προσδοκώντας αποτελέσματα αύξησης της επισκεψιμότητας».


Όπως επισημαίνει ο κ. Βαλιάνος, σ' αυτό το πλαίσιο μπορεί να ενταχθεί και ο σχολικός τουρισμός, όπου με εφαλτήριο την Αμμουλιανή θα γνωρίσουν οι μαθητές την ιστορία και τον πολιτισμό της πατρίδας του Αριστοτέλη, το Άγιον Όρος, τις αρχαιότητες, τη λαογραφία και την παράδοση αυτού του τόπου.


«Τον Μάιο που μας έρχεται, μια αποστολή αποτελούμενη από αυτοδιοικητικούς αλλά και από εκπροσώπους του επαγγελματικού κόσμου της Αμμουλιανής θα επισκεφθεί το νησί της Μαγιόρκα, όπου εκεί θα έχουμε συζητήσεις και συναντήσεις εργασίας τόσο με την τοπική αυτοδιοίκηση με τρεις διαφορετικούς δήμους, όσο και με τον τουριστικό οργανισμό των Βαλεαρίδων, αλλά και με πολυπληθή τουριστικά γραφεία, προκειμένου να τους παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο τουριστικό πακέτο της περιοχής επάνω στους άξονες που σας ανέφερα», υπογράμμισε ο κ. Βαλιάνος.


Στόχος είναι η δημιουργία δικτύωσης ανάμεσα στις δύο περιοχές και η ανταλλαγή επισκεπτών.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα