Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η Άσκηση 'Διά Πυρός 2021' στη Χαλκιδική -VIDEO/ΦΩΤΟ-

Η άσκηση πεδίου δασικής πυρκαγιάς, με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2021», πραγματοποιήθηκε στις Περιφερειακές Πυροσβεστικές Διοικήσεις (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, έναν μήνα μετά την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου.


Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Βουρβουρούς, στη Σιθωνία, παρουσία του εθνικού διοικητή Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιου Δημακογιάννη και του υπαρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, Ιάκωβου Κλεφτοσπύρου και αφορούσε την αντιμετώπιση μεγάλης έκτασης δασικής πυρκαγιάς, σε πραγματικό χρόνο, με την κινητοποίηση των επιχειρησιακών μονάδων όλων των εμπλεκομένων, σε τέτοιου είδους περιστατικά, φορέων.

Στόχος ήταν, μεταξύ άλλων, η ανάπτυξη συνεργασίας και επικοινωνίας των εμπλεκομένων φορέων, ο έλεγχος της αποτελεσματικότητας των υφιστάμενων επιχειρησιακών δομών και διαδικασιών, στην αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας του πληθυσμού, καθώς και η ένταξη και η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών στη δασοπυρόσβεση.
 
Στην άσκηση συμμετείχαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκιδικής, η Δ/νση Πολιτκής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, η Αυτοτελής Δ/νση Πολιτικής Προστασίας Κεν. Μακεδονίας, το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Χαλκιδικής, ο Δήμος Σιθωνίας, η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Νομού Χαλκιδικής, η ΕΛ.ΑΣ, το Λιμενικό Σώμα, η Δασική Υπηρεσία και οι εθελοντικές ομάδες "Δραγουντέλι" και "ΟΠΕΑΝ", η ΕΟΔ και ο ΟΦΚΑΘ.

 

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα