Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Συνάντηση του τμήματος υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής με τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ Σ. Πλωμαριτη

Τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ, Στράτο Πλωμαρίτη επισκέφτηκαν  μέλη του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, παρουσία της βουλευτή Χαλκιδικής Κ. Ιγγλέζη και του συντονιστή της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής Σ. Παπαματθαίου καταθέτοντάς του την «Εκθεση – Αναφορά της κατάστασης των δομών της δημόσιας Υγείας του Νομού Χαλκιδικής –  Προτάσεις του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής».

 

Το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής από τον περασμένο Ιούνιο μέχρι και τον Φεβρουάριο του παρόντος έτους, με επισκέψεις του σε όλα τα κέντρα υγείας του νομού και στο Γ.Ν.Χ. και σε διαρκή επαφή τόσο με τους επικεφαλής των αντίστοιχων δομών, όσο και με εργαζόμενους κατέγραψε την κατάσταση και ιεράρχησε τα προβλήματα που υπάρχουν στις δομές της δημόσιας υγείας λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις δύο διαφορετικές εποχιακές συγκυρίες (χειμώνας – καλοκαίρι). Στην έκθεση – αναφορά εντάχθηκαν και οι προτάσεις του Τμήματος Υγείας για την επίλυση όλων των προβλημάτων.

 

Κατά την συνάντηση έγινε λεπτομερής ενημέρωση από τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ για όλα τα ζητήματα που κατατέθηκαν και δόθηκαν συγκεκριμένες απαντήσεις για την πορεία της ιεραρχημένης ανάταξης της δημόσιας υγείας και στο νομό Χαλκιδικής.

 

Ενδεικτικά:

* Για το μείζον θέμα των ελλείψεων σε ιατρικό (μόνο) προσωπικό θα γίνουν προσπάθειες ώστε από τις 2.000 προβλεπόμενες προσλήψεις σε όλη την χώρα, να υπάρξει και ενίσχυση της Χαλκιδικής. (Αναφέρθηκαν ότι θα υπάρξουν ξεχωριστές προσλήψεις για νοσηλευτικό προσωπικό)

* Μέγιστη προτεραιότητα η ήδη δρομολογημένη επαναλειτουργία της ΜΕΘ στο Νοσοκομείου Πολυγύρου με την αντίστοιχη προκήρυξη θέσεων για προσωπικό και η δημιουργία ΤΕΠ στον χώρο του νοσοκομείου σε βάθος χρόνου.

* Η δρομολόγηση προσλήψεων τραυματιοφορέων και τεχνιτών στο ΓΝΧ.

* Η  – άμεση – ολοκλήρωση της απόδοσης της «δωρεάς – κληρονομιάς Κατσάνη» στο ΓΝΧ (επιπλέον του τακτικού προϋπολογισμού) και την αξιοποίηση των χρημάτων για την κάλυψη πολλών ελλείψεων σε ιατρικό – μηχανολογικό εξοπλισμό και έργων υποδομής του νοσοκομείου.

* Η αναζήτηση τρόπου αλλά κυρίως πόρων, για την μέγιστη αξιοποίηση του ΚΕΦΙΑΠ.

* Η κάλυψη των ελλείψεων ιατρικού – μηχανολογικού εξοπλισμού των Κέντρων Υγείας μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και η αναζήτηση τρόπου και πόρων για την ύπαρξη και λειτουργία ψηφιακών ακτινολογικών μηχανημάτων στα Κ.Υ. Ν. Μουδανιών και Κασσανδρείας

* Πολύ πρόσφατα, το πολυδύναμο ιατρείο της Συκιάς ενισχύθηκε με την πρόσληψη δύο επιπλέον (γενικών) ιατρών εξυπηρετώντας τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής , ιδιαίτερα κατά το καλοκαίρι και την καλύτερη λειτουργία του Κ.Υ. Αγ. Νικολάου.

* Οι διορισμοί των νέων αγροτικών και γενικών ιατρών της Χαλκιδικής είναι σε εξέλιξη και πολύ σύντομα θα τοποθετηθούν στις αντίστοιχες θέσεις τους.

* Πολύ σύντομα θα υπάρξει θετική εξέλιξη που αφορά στην κατοχύρωση των Οργανικών θέσεων τόσο των Νοσοκομείων, όσο και των Κ.Υ. με τη δημιουργία νέων οργανισμών τόσο στα νοσοκομεία όσο και στα ΚΥ. Ιδιαίτερα για τα νοσοκομεία στους νέους οργανισμούς θα προβλέπεται ξεχωριστό και αυτόνομο ΤΕΠ με δική του στελέχωση.

* Στήριξη από την διοίκηση της 4ης ΥΠΕ του αιτήματος προς το Υπουργείο για την νομοθέτηση της «Πάγιας Προκαταβολής» στα Κ.Υ. για την κάλυψη λειτουργικών μικρο-εξόδων τους.

* Η διαβεβαίωση ύπαρξης των κονδυλίων για την πληρωμή των μετακινήσεων και η απαιτούμενη άμεση ανταπόκριση την διοικήσεων των Κ.Υ.

* Τέλος η υιοθέτηση του αιτήματος αξιοποίησης του ήδη υπάρχοντος και ελεύθερου κτιριακού συγκροτήματος (450 τ.μ.) του Κ.Υ. Καλλικράτειας.

Η «Έκθεση – Αναφορά» επιδόθηκε και στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής ώστε άμεσα να επιδοθεί και τους αρμόδιους υπουργούς Υγείας κους Ξανθό και Πολάκη ενώ ταυτόχρονα – και με ευθύνη της Ν.Ε.  ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής – θα επιδοθεί και στο Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα μέλη του Τμήματος Υγείας ήδη δρομολογούν αντίστοιχη συνάντηση με τον διοικητή του ΕΚΑΒ για την επίλυση προβλημάτων λειτουργίας του φορέα στην Χαλκιδική.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα