Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Τον Άγ. Αθνανάσιο τον Αθωνίτη γιόρτασε το Παλαιοχώρι -ΦΩΤΟ-

Τη μνήμη του οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου γιόρτασε τη Δευτέρα με κάθε μεγαλοπρέπεια το ομώνυμο παρεκκλήσιο του Οσίου στο Παλαιοχώρι, που βρίσκεται στον μοναστικό οίκο "Η χαρά των θλιβομένων", του οποίου πνευματικός προεστώς είναι ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. π. Ιγνάτιος Ριγανάς.

 

Της Ακολουθίας του Όρθρου και της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού, κ.κ. Θεόκλητος.

Οι πιστοί του Παλαιοχωρίου και των γύρω κοινοτήτων προσήλθαν στη μνήμη του μεγάλου Ασκητή, ενώ παραβρέθηκαν επίσης ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, οι αντιδήμαρχοι, Νικόλαος Αυγερινός και Γεώργιος Κούκος, οι πρόεδροι της Μ.Παναγίας, Κωνσταντίνος Πασχάλης και Παλαιοχωρίου, Γρηγόρης Κατσιρμά και τον αρχοντας της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, Ανέστης Αρνόπουλος.



Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο του οσίου Αθανασίου που γεννήθηκε στην Τραπεζούντα τον 10 αιώνα μ.Χ. από γονείς φιλόθεους, επιφανείς και πλούσιους. Αρχικά μόνασε στα μέρη της Βιθυνίας υπό τον Ηγούμενο Μιχαήλ τον Μαλεΐνο και συνδέθηκε φιλικά με τον ανεψιό του Ηγουμένου Νικηφόρο Φωκά, τον αυτοκράτορα του Βυζαντίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έλαβε χώρα το παραδοσιακό πλούσιο κουρμπάνι με τη συμμετοχή όλου του Λαού.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα