Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ στο δημαρχείο Πολυγύρου

Λεπτομερή ενημέρωση, για τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της Χαλκιδικής, είχε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος κατά την επίσκεψή του, μαζί με το βουλευτή Χαλκιδικής, Γιώργο Βαγιωνά, στο γραφείο του δημάρχου Πολυγύρου, Αστέριου Ζωγράφου.


Όπως τόνισε ο δήμαρχος Πολυγύρου, ο πρωτογενής τομέας της Χαλκιδικής έχει ξεπεράσει τα όρια της Ελλάδας και επιδεικνύει έντονη εξαγωγική δυναμική. «Για όλα τα σοβαρά θέματα που πρέπει να λυθούν εμπιστευόμαστε τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, ότι θα ξεπεράσει τα κυβερνητικά όρια και τις δικές του δυνάμεις, ώστε να επιλυθούν προβλήματα που αφορούν αποζημιώσεις και άλλα νομικά κωλύματα προς όφελος του αγροτικού μας κόσμου», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Ζωγράφος.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, αναγνώρισε τα σοβαρά προβλήματα στο φυτικό κεφάλαιο της Χαλκιδικής και ιδιαίτερα στην ελιά έπειτα από πέντε κύματα παγετού, βροχοπτώσεις, χαλαζοπτώσεις και τελευταία συνθήκες καύσωνα. Ωστόσο, όπως είπε, οι όποιες αποφάσεις δεν εναπόκεινται αποκλειστικά στον ΕΛΓΑ που ούτως ή άλλως έχει έναν αυστηρό κανονισμό, ούτε όμως και στο ΥΠΑΑΤ που λόγω ελέγχων από την Ευρωπαϊκή επιτροπή έχει ελάχιστα περιθώρια πρωτοβουλιών στις αποφάσεις που αφορούν αποζημιώσεις. Παρόλα αυτά, τόνισε ο κ. Λυκουρέντζος γίνονται ενέργειες από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανό και οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ διαβεβαίωσε ότι οι δικαιούχοι αγρότες θα λάβουν τις αποζημιώσεις τους ως το τελευταίο ευρώ.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα