Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Απαγόρευση Κυκλοφορίας σε περιοχές του Δήμων Κασσάνδρας, Σιθωνίας και Αριστοτέλη

Λόγω της υψηλής επικινδυνότητας πυρκαγιάς στη Χαλκιδική για τη Δευτέρα ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος έθεσε σε εφαρμογή το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δάση και ευπαθείς περιοχές του νομού.

 

Συγκεκριμένα αποφάσισε την απαγόρευση της κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους, στους Δήμους Κασσάνδρας, Σιθωνίας και Αριστοτέλη από τις 8 το πρωί της Δευτέρας 02-08-2021 μέχρι τις 8 το πρωί της Τρίτης 03-08-2021

α) στη Χερσόνησο Κασσάνδρας (Περιοχή Μεσονήσι, κορυφογραμμή από Κασσανδρινό μέχρι Λουτρά Αγίας Παρασκευής),

β) στη Χερσόνησο Σιθωνίας (Κορυφογραμμή από Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό μέχρι Συκιά) και

γ) Δήμο Αριστοτέλη (Κομίτσα μέχρι Ουρανούπολη – Τσάμια Στρατωνίκης – Φυσώκα – Σκοπευτήριο Στρατωνίου).

Σύμφωνα με την απόφαση τα σημεία απαγόρευσης εισόδου θα ελέγχονται με την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. στην συμβολή των δασικών δρόμων με τις αντίστοιχες επαρχιακές και δημοτικές οδούς.


Επίσης προβλέπεται η απομάκρυνση όλων των ευρισκομένων στο δάσος από τα περιπολικά οχήματα του Π.Σ. και ΕΛ.ΑΣ., εκτός των μελών εθελοντικών οργανώσεων (πεζών ή εποχούμενων), που συμμετέχουν στην πυροπροστασία της Π.Ε. Χαλκιδικής.
Θα γίνεται καταγραφή των πινακίδων κυκλοφορίας όλων των οχημάτων που κινούνται στο δάσος.


Οι Δήμοι και οι ιδιοκτήτες των Δασικών εκτάσεων της Π.Ε. Χαλκιδικής των παραπάνω περιοχών, να προβούν στη λήψη όλων των απαιτούμενων προληπτικών μέτρων και συστάσεων σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα