Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Χαλκιδικής: Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών

Το Δ.Σ Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής είναι κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και με ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει ότι θα κινηθεί νομικά για να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του.

Όπως αναφέρει το Σωματείο η κυβέρνηση με τον πιο ειδεχθή και πολιτικά ανάλγητο τρόπο στοχοποιεί τους υγειονομικούς, τους οποίους το προηγούμενο διάστημα χειροκροτούσε ανέμελα ως ήρωες.

"Η υποχρεωτικότητα παραβιάζει τις συνταγματικές ελευθερίες και ατομικά δικαιώματα. Δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών. Δεν θα ανεχθούμε τη στοχοποίηση τον διαχωρισμό και τον διχασμό" αναφέρει το Σωματείο.

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση

"Το Δ.Σ Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής είναι κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και υπέρ της ελεύθερης βούλησης, όσον αφορά τον εμβολιασμό των υγειονομικών.
Η νομοθέτηση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, η επιβολή της αναστολή, η στέρηση αποδοχών σε όσους δεν εμβολιαστούν, δεν αποτελεί υποχρεωτικό εμβολιασμό αλλά καταναγκαστικό εμβολιασμό, ο οποίος επιβάλλεται με εκφοβισμό και απειλές.


Το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού με την επιβολή ποινών της στέρησης μισθού, της αναστολής υγειονομικών αποτελεί ένα εξαιρετικά ανάλγητο μέτρο στερούμενο παντελώς επιστημονικής τεκμηρίωσης για την αναγκαιότητα του.

Σε μία ευνομούμενη Πολιτεία Κανένας πολίτης δεν μπορεί να βρίσκεται ενώπιον ενός ακραίου διλήμματος, είτε να υποστεί αναγκαστικά μία ιατρική πράξη, είτε να χάσει κάθε πηγή εισοδήματος για την οικογένειά του.

Η κυβέρνηση με τον πιο ειδεχθή και πολιτικά ανάλγητο τρόπο στοχοποιεί τους υγειονομικούς, τους οποίους το προηγούμενο διάστημα χειροκροτούσε ανέμελα ως ήρωες, τους παραπλάνησε με υποσχέσεις για την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά, στη σύσταση κλάδων νοσηλευτών, στη μονιμοποίηση των επικουρικών και συμβασιούχων όλων των ειδικοτήτων που από την πρώτη στιγμή στάθηκαν δίπλα μας στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποποιηθεί τις ευθύνες που έχει συνολικά στην διαχείριση της πανδημία, επιδιώκει για άλλη μία φορά να διχάσει την κοινωνία και να στοχοποιήσει εργαζόμενους και ολόκληρες κοινωνικές ομάδες.

Αντί να θωρακίσουν τα νοσοκομεία με προσωπικό, μιλούν για λουκέτα και με διχαστικές πρακτικές προωθούν εκδίωξη εργαζομένων από νευραλγικές υπηρεσίες.

Θέλει μεγάλο θράσος να λέει ο υπουργός Υγείας ότι όσοι υγειονομικοί δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί δεν σέβονται τον ανθρώπινο πόνο και την αξία της ανθρώπινης ζωής, τη στιγμή που η κυβέρνηση άφησε διασωληνωμένος ασθενής εκτός ΜΕΘ. άνοιξε ΜΕΘ με προσωπικό χωρίς εμπειρία, άφησε νοσηλευτικό προσωπικό να μετακινείται καθημερινά και τις ανάγκες των κλινικών COVID 19, δημιούργησε πολυκλινικές με όποιο κόστος και άφησε εργαζόμενος να μην μπορούν να κάνουν χρήση της άδειας και των χρωστούμενων ρεπό!

Εμείς ποτέ δεν αντιδράσαμε και το καλό των συνανθρώπων μας.

Οι υγειονομικοί, εμβολιασμένοι και μη, ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή της πανδημίας.

Εσείς αντίθετα που βρισκόσασταν εν μέσω πανδημίας;

Μας είπατε ψεκασμένους, ανεύθυνους. Σας επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς.

Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να ακυρωθεί και να αμαυρωθεί η προσφορά των Εργαζομένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Άλλωστε οι υγειονομικοί πλήρωσαν πολύ ακριβά το τίμημα κατά τη διάρκεια της πανδημίας με τραγικές συνέπειες για την προάσπιση της υγείας, με αυταπάρνηση, χάνοντας τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.

Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα η απαράδεκτη τροπολογία της κυβέρνησης για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Η υποχρεωτικότητα παραβιάζει τις συνταγματικές ελευθερίες και ατομικά δικαιώματα.

Δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών.

Δεν θα ανεχθούμε τη στοχοποίηση τον διαχωρισμό και τον διχασμό.

Όταν χρησιμοποιούμε τη λέξη «αντιεμβολιαστής» πρέπει να γνωρίζουμε τι σημαίνει.

Καλούμε τους συναδέλφους, εμβολιασμένους και μη, να μην κοινοποιήσουν στην υπηρεσία πιστοποιητικό εμβολιασμού ή φυσικής νόσησης.
Απειλές και τρομοκρατία δεν θα ανεχτούμε.

Κάτω τα χέρια τους υγειονομικούς, οι οποίοι μόχθησαν και μοχθούν σε καθημερινή βάση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, παρά τις ελλείψεις σε βασικά μέτρα προστασίας π.χ. γάντια, μάσκες.

Το προσωπικό του νοσοκομείου, εμβολιασμένοι και μη, οι οποίοι ανέρχονται σε σχεδόν 50% της δύναμης του νοσοκομείου, θα κινηθεί νομικά για να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα