Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Λαμπρός εορτασμός της Παναγίας στη Σάρτη -ΦΩΤΟ-

Με ευλάβεια και μεγαλοπρέπεια γιόρτασαν οι κάτοικοι της Σάρτης την Κοίμηση της Θεοτόκου, καθώς στον ενοριακό Ναό φυλάσσεται από το 1922 η θαυματουργή εικόνας της Παναγίας της Ελεούσας.

Στον πανηγυρικό Μέγα Εσπερινό της παραμονής χοροστάτησε ο μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος, ενώ σε κατανυκτική ατμόσφαιρα εψάλλησαν τα εγκώμια της Θεοτόκου.

Σήμερα το πρωί τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και στη συνέχεια ο καθιερωμένος Αγιασμός στην Παναγία Ελεούσα, στο προαύλιο του Ιερού Ναού.

Τη θαυματουργή εικόνα της Μεγαλόχαρης έφεραν από την Αφισιά της Μ.Ασίας οι κάτοικοι του χωριού μετά την μεγάλη καταστροφή και το διωγμό. Ως κόρην οφθαλμού, χωρίς να πάρουν τίποτα από τα σπίτια τους, φρόντισαν να διαφυλάξουν και να πάρουν μαζί τους από την εκκλησία του χωριού μόνο την εικόνα της Παναγίας, η οποία δεν τους άφησε ποτέ και τους ευλόγησε με τη χάρη της στη νέα τους πατρίδα.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παραβρέθηκε ο δήμρχος και οι αντιδήμρχοι Σιθωνίας, η βουλευτής Χαλκιδικής, Κυριακή Μάλαμα, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής και άλλοι επίσημοι.

φωτο: Αθανάσιος Φ. Χατζηγιάννης


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα