Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Σύλληψη διεθνώς διωκόμενου ατόμου στη Χαλκιδική

Η συνεργασία αστυνομικών Υπηρεσιών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, οι επισταμένες έρευνες και η οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, είχαν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη διεθνώς διωκόμενου ατόμου, πρωινές ώρες χθες (17-08-2021), σε περιοχή της Χαλκιδικής.

 

Πρόκειται για 38χρονο Σουηδό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για τα αδικήματα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, πράξεις που έλαβαν χώρα από το καλοκαίρι μέχρι και τον μήνα Νοέμβριο του 2020, στη Σουηδία και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

 

Ειδικότερα, ο συλληφθείς κατηγορείται ότι, μαζί με συνεργούς του, σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις εισήγαγαν συνολικά και μέσω θαλάσσης περίπου (337) κιλά κοκαΐνης, ενώ μέσω εταιρειών που διαχειριζόταν, “νομιμοποίησε” περίπου (400.000) ευρώ μέσω αγορών ακινήτων και πολύτιμων αντικειμένων σε Σουηδία, Γερμανία, Ελλάδα και Παναμά.

Ο 38χρονος άντρας θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα