Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής καλεί το Υπουργείο Υγείας να δώσει άμεσες και μόνιμες λύσεις για τη λειτουργία του ΕΚΑΒ!

Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής και συγκεκριμένα το Τμήμα Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση και ζητά από το υπουργείο Υγείας και το ΕΚΑΒ να βρουν άμεσα λύση για να λειτουργήσει επαρκώς το σύστημα Υγείας στη Χαλκιδική! Και όλα αυτά μετά το τραγικό συμβάν, όπου 38χρονος έχασε τη ζωή του στην Ουρανούπολη επειδή δεν υπήρχε στην περιοχή ασθενοφόρο.

 

Το Τμήμα Υγείας του τοπικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι είναι ακάλυπτες οι μισές βάρδιες στο νομό και ζητά ενίσχυση του ΕΚΑΒ στη Χαλκιδική όλο το χρόνο.

 

Το Τμήμα Υγείας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: 

 

"Το προχθεσινό συμβάν με την καθυστερημένη επέμβαση του ΕΚΑΒ στην Ουρανούπολη με συνέπεια την τραγική κατάληξη συμπολίτη μας, αναδεικνύει για ακόμη μια φορά την σοβαρότατη και προβληματική κατάσταση της λειτουργίας του ΕΚΑΒ στην Χαλκιδική λόγω της γεωγραφικής ιδιομορφίας της αλλά κυρίως των ελλείψεων σε προσωπικό. 

Στη Χαλκιδική ενώ υπάρχουν σε λειτουργία 5 ασθενοφόρα για την γεωγραφική κάλυψη των περιστατικών, απασχολούνται 36 από τους απαραίτητους 67 διασώστες, με αποτέλεσμα οι μισές περίπου βάρδιες να μένουν ακάλυπτες και έτσι να μην καλύπτονται όλες οι περιοχές ταυτόχρονα και να μην επεμβαίνουν άμεσα σε κάθε περιστατικό που προκύπτει.

 Ενδεικτικά, για το προχθεσινό περιστατικό στην Ουρανούπολη, υπήρχε μόνο ένα διαθέσιμο ασθενοφόρο στην Κασσανδρεία, το οποίο και μετακινήθηκε με εύλογη καθυστέρηση. 

Καλούμε τόσο το υπουργείο, όσο και την διοίκηση του ΕΚΑΒ να δώσουν άμεσες και μόνιμες λύσεις για την ενίσχυση, την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του ΕΚΑΒ στην Χαλκιδική: 

  •   με άμεσες προσλήψεις διασωστών και οδηγών, 
  •   με ενίσχυση του (όχι εποχιακά μόνο αλλά και για όλο τον χρόνο λόγω της γεωγραφικής και χιλιομετρικής ιδιαιτερότητας της Χαλκιδικής), 
  •   την επέκταση του με μηχανές άμεσης επέμβασης και πρώτων βοηθειών, 
  •   την επέκταση ή και μόνιμη επέμβασης ελικοπτέρου από την Θεσσαλονίκη και τέλος 
  •   την εξέταση της δημιουργίας αυτοδιοικούμενου παραρτήματος στην Χαλκιδική. 

Εκφράζοντας τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για το τραγικό συμβάν, αγωνιζόμαστε με τις άμεσες παρεμβάσεις μας προς την πολιτεία και τους φορείς της ώστε να είναι και το τελευταίο κάτω από αυτές τις συνθήκες. 

Το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής"


halkidikinews.gr

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα