Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Κ. Μάλαμα: Καθυστερεί ο ΕΟΔΥ να πάει στα σχολεία της Συκιάς

Τις σχολικές μονάδες της Συκιάς και της Σάρτης Χαλκιδικής επισκέφτηκε η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα, συνοδευόμενη από τον συντονιστή της Ο.Μ. Σιθωνίας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Γεώργιο Κουτλιάνη και τον αντιδήμαρχο του Δήμου Σιθωνίας Ζήσιο Βασίλειο.

Οι επισκέψεις είχαν ως αντικείμενο την επισκόπηση της κατάστασης, μετά από τις καταγεγραμμένες συρροές κρουσμάτων στις σχολικές μονάδες και την άρνηση του ΕΟΔΥ να αποστείλει κινητό κλιμάκιο για τεστ και ιχνηλάτηση στην εκπαιδευτική κοινότητα και συνολικότερα, παρόλο που έχει ζητηθεί και από τον Αντιδήμαρχο Σιθωνίας με επιστολή και από την Κυριακή Μάλαμα με κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας, αλλά και με συνεχείς παρεμβάσεις της στα μέσα ενημέρωσης επι του θέματος.

Όπως προέκυψε από τις συναντήσεις, αυτή τη στιγμή, στην μαθητική κοινότητα της Συκιάς υπάρχουν δεκάδες ενεργά κρούσματα μαθητών, ενώ για την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων ιχνηλάτησης που προβλέπονται, οι γονείς καλούνται είτε να πληρώσουν τα τεστ από την τσέπη τους σε ιδιωτικέ δομές, είτε να κατευθυνθούν στην πλησιέστερη δημόσια δομή, το Κέντρο Υγείας του Αγίου Νικολάου, το οποίο όμως βρίσκεται 50 χιλιόμετρα μακριά από το χωριό.

Η Κυριακή Μάλαμα εξέφρασε την πολύ μεγάλη απογοήτευση της από το γεγονός ότι ο ΕΟΔΥ, ενώ έχει ενημερωθεί για το πρόβλημα εδώ και τουλάχιστον μία εβδομάδα, ακόμα δεν έχει αποστείλει κινητό κλιμάκιο, για λόγους που μόνο η διοίκηση του γνωρίζει.

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε, “οι καθυστερήσεις στην αποστολή κινητής μονάδας για την διενέργεια τεστ στην εκπαιδευτική κοινότητα της Συκιάς είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για το σύνολο της κοινωνίας της περιοχής. Αναμένουμε να σταλεί κλιμάκιο, αν όχι χθες, σήμερα. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να αφήνει απροστάτευτη την κοινωνία της Χαλκιδικής και ταυτόχρονα να κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες”.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα