Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Αυλαία για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στο Δήμο Ν.Προποντίδας

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021 έφτασε στην τελευταία ημέρα της την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2021. Αν και ήταν βροχερή ημέρα, έκλεισαν οδοί στο εμπορικό κέντρο της πόλης των Ν. Μουδανιών, με την οδό Βασματζίδη να αποτελεί το επίκεντρο των εκδηλώσεων κατά την ημέρα ''ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ'', όπως προβλέπεται από τον Ευρωπαϊκό θεσμό και τον κανονισμό της ΕΕΚ, κάθε χρόνο.


Δίνοντας το μήνυμα για ακόμα μία φορά ότι οι πολίτες στις σύγχρονες πόλεις επιβάλλεται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους με το αυτοκίνητο και να επιλέξουν φιλικότερα στο περιβάλλον μέσα μετακίνησης, κυρίως εντός των πόλεων το ποδήλατο συμβατικό, ηλιακό και ηλεκτρικό.


Μοιράστηκαν φυλλάδια σε καταστήματα και περαστικούς με τα οφέλη του ποδηλάτου. Έκλεισε η οδός με ειδικά σταντ ποδηλάτων και φυτά, ενώ απολαύσαμε την οδό Βασματζίδη με τη νέα της μορφή που απέκτησε μετά την πεζοδρόμησή της. Στα πλαίσια των δράσεων τοποθετήθηκαν καλαίσθητα σταντ ποδηλάτων στο νέο μεγάλο πάρκινγκ της οδού Κύπρου, δίπλα στο λιμάνι και στην παραλία των Μουδανιών, όπως και πλησίον του νέου ποδηλατοδρόμου. Επίσης, έγινε μία μικρή διαδρομή με ηλεκτρικά σκούτερ στο νέο κεντρικό ποδηλατοδρόμο της πόλης.

Στην οδό Βασματζίδη βρέθηκε και ο δήμαρχος Μανώλης Καρρας με την ευκαιρία της ημέρας ''ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ '', ο οποίος σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην φετινή ΕΕΚ 2021, η οποία γίνεται μετά τα κορυφαία βραβεία που κατέκτησε ο Δήμος σε Εθνικό & Ευρωπαϊκό επίπεδο (1η θέση σε εθνικό και 3η θέση σε ευρωπαϊκό για το 2020 ), τα οποία δημιουργούν μεγάλες προσδοκίες για τη Νέα Προποντίδα. Κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν και να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον υγιούς βιώσιμης κινητικότητας ατομικά και συλλογικά , με σκοπό την καλύτερη ποιότητα ζωής.


Οι δράσεις της Κινητικότητας θα συνεχιστούν και μετά το πέρας της ΕΕΚ 2021 μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, όπως γίνεται κάθε χρόνο, αλλά θα πραγματοποιούνται και καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, με σκοπό τη βελτίωσή μας σε όλα τα πεδία και επίπεδα της ομαλής πρόσβασης όλων στα κέντρα των πόλεων, την συμπόρευση των κατοίκων με φιλικά μέσα μεταφοράς και την κατάκτηση της ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα των πολιτών''.

Ο υπεύθυνος της Διοργάνωσης, Αθανασάρας Φίλιππος δήλωσε από την πλευρά του: "Η φετινή ΕΕΚ 2021 γίνεται με πολύ καλούς οιωνούς, μετά τις κορυφαίες διακρίσεις που πήρε ο Δήμος μας, πραγματοποιώντας ένα πλούσιο, ποικιλόμορφο και απαιτητικό πρόγραμμα κατά τη διάρκεια της ΕΕΚ ,αλλά και μετά από αυτήν. Ο Δήμος Ν Προποντίδας βρέθηκε στο πάνθεον των κορυφαίων πόλεων στην Ευρώπη με την 3η θέση και 1ος στην Ελλάδα, κάτι που δημιουργεί μεγάλες απαιτήσεις, προσδοκίες και μεγάλες ευθύνες. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν, ώστε ο Δήμος μας να κατακτήσει για μία ακόμα χρονιά την κορυφή και να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των βιώσιμων καινοτόμων πόλεων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά και δημιουργικά στις δράσεις και εκδηλώσεις της ΕΕΚ και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο, την Εθελοντική Ομάδα της κινητικότητας που τρέχει και υποστηρίζει όλο το πρόγραμμα και τον ίδιο, με σκοπό την επιτυχία του θεσμού, αλλά και όλους όσους συμμετέχουν και συνεργάζονται στα πλαίσια της ΕΕΚ, πολίτες, συλλόγους και αιρετούς στις τοπικές κοινότητες''.


Η ΕΕΚ 2021 κλείνει την αυλαία της, αλλά με τις δράσεις να συνεχίζονται σε όλο τον Δήμο μας.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα