Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Το Δημοτικό Σχολείο Ορμύλιας στον εορτασμό του Erasmus+

Μέρες γιορτής για το Δημοτικό Σχολείο Ορμύλιας, καθώς υλοποιήθηκαν δράσεις για τις ημέρες Erasmus, Erasmusdays2021.

Η αίθουσα εκδηλώσεων στολίστηκε με δημιουργήματα των μαθητών, πέρα από τις αίθουσες των τμημάτων και όλα τα τμήματα τραγούδησαν τον ύμνο του προγράμματος. Η ακούραστη δασκάλα, Γιώτα Νικήτα με όραμα και όρεξη εφαρμόζει με επιτυχία ευρωπαϊκά προγράμματα στο Δημοτικό Σχολείο της Ορμύλιας με στόχο να βελτιωθούν οι γνώσεις, οι δεξιότητες και οι ικανότητές των μαθητών της!

Τα τμήματα παρουσίασαν τις δράσεις τους που υλοποιήθηκαν κατά το τρέχον Erasmus+ πρόγραμμα, το οποίο συντονίζει το Δημοτικό Σχολείο Ορμύλιας, με τίτλο “European Food Adventures”, το οποίο ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2019.

Παρουσιάστηκαν ακόμα οι συμμετέχουσες χώρες, η σημαία και ο χάρτης τους, πλήθος αξιοθέατων, η τοπική τους κουζίνα και παραδοσιακά παιχνίδια και ακούστηκε ο εθνικός ύμνος καθεμιάς από αυτές. Επιπλέον, οι μαθητές έπαιξαν και παραδοσιακά παιχνίδια των χωρών και κάποιοι άλλοι μαγείρεψαν.

Πραγματοποιήθηκε συζήτηση για τα οφέλη των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και εκπαιδευτικοί κατέθεσαν τις προσωπικές τους εμπειρίες κατά τη συμμετοχή τους στα προγράμματα Comenius παλαιότερα και τώρα στα Erasmus+ μια και το σχολείο έχει μακρά εμπειρία και συμμετοχή στα προγράμματα αυτά.

Στο τέλος, γύρω από μία τράπεζα εδεσμάτων και ποτών των συνεργαζόμενων χωρών, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών της παιδαγωγικής ομάδας Erasmus του Σχολείου κάνοντας απολογισμό της πορείας του έργου και το σχεδιασμό των επόμενων δραστηριοτήτων.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα