Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η Αρναία γιόρτασε τους Αγίους Αναργύρους και την απελευθέρωσή της -ΦΩΤΟ-

Με μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της διπλής εορτής για την Αρναία. Των Αγίων Αναργύρων και της Απελευθέρωσης.


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ιερουργούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεοκλήτου, παρουσία πλήθους πιστών, εορτάστηκε και φέτος η μνήμη των Αγίων Αναργύρων στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Αρναίας, παράλληλα με τον εορτασμό για την συμπλήρωση 109 χρόνων από την Απελευθέρωση της περιοχής από τον Τουρκικό ζυγό.


Εκατοντάδες πιστών βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 31 Οκτωβρίου στο Ναό για να παρακολουθήσουν με ευλάβεια τον Εσπερινό.


Ανήμερα της εορτής των Αγίων, 1η Νοεμβρίου, τελέστηκαν η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η φιλόλογος από τον Πολύγυρο Μαρία Καραπατάκη. Ακολούθησε η περιφορά της Εικόνας των Αγίων Αναργύρων στους κεντρικούς δρόμους της γραφικής κωμόπολης υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής.


Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του μνημείου της Απελευθέρωσης και η κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Αριστοτέλη Στυλιανό Βαλιάνο, τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Ιωάννη Γιώργο, εκπρόσωπο του Τοπικού Συμβουλίου Αρναίας, τον Υποδιοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αρναίας Αναστάσιο Καραπαντά, τον προϊστάμενο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δημήτριο Αλεξανδρή, τον πρόεδρο του Παγχαλκιδικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Ιωάννη Κοτσάνη, τον Ιωάννη Κέκερη για τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Χαλκιδικής, εκπρόσωπο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Χαλκιδικής, εκπρόσωπο της Πολιτιστικής και Επιμορφωτικής Εταιρείας Αρναίας, τους απογόνους των Μακεδονομάχων και εκπροσώπους από όλες τις σχολικές μονάδες της Αρναίας, που έδωσαν το παρών στην εκδήλωση με τις σημαίες τους.


Στις εορταστικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν επίσης, ο τέως Δήμαρχος Αριστοτέλη και τέως Υπουργός Χρήστος Πάχτας, η Περιφερειακός Σύμβουλος Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου, οι Αντιδήμαρχοι Αριστοτέλη Νικόλαος Αυγερινός, Γεώργιος Θαλασσινός και Ευριπίδης Ατζαμής, ο επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Αριστοτέλη Γεώργιος Λαμπράκης, τέως Δήμαρχοι Αρναίας, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.

του Στ.Ρήγα

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα