Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Παλαιοχώρι: Τίμησαν τους Ταξιάρχες - Χειροτονία εις διάκονον του π.Νικολάου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τίμησαν οι κάτοικοι του Παλαιοχωρίου τους πολιούχους τους Άγιους Παμμεγίστους Ταξιάρχες.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ νωρίτερα, σύμφωνα με το τοπικό έθιμο, μεταφέρθηκε η θαυματουργή εικόνα του Ταξιάρχη Μιχαήλ, από τον παλιό ναό των Ταξιαρχών στον κεντρικό ενοριακό ναό των Αρχαγγέλων.
Το πρωί τελέστηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητος.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του Νικολάου Τσολούφη, πτυχιούχου του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης και μεταπτυχιακό φοιτητή στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ.



Στη χειροτονητήρια ομιλία του ο νέος διάκονος, συγκινημένος, αναφέρθηκε αρχικά στην επιθυμία του, από την παιδική του ακόμα ηλικία, να υπηρετήσει το Ιερό Θυσιαστήριο.
«Μέσα στην εποχή μας, πνευματικά ανάπηρη και γνωσιολογικά εγκλωβισμένη, που δεν διαθέτει πολλές φορές τον απαραίτητο δείκτη για να συλλάβει αυτό το θαύμα (σ.σ. της ιεροσύνης) γιατί έχει ακρωτηριασμένα τα αισθητήρια της ψυχής, αυτό ακριβώς το θαύμα με συνέπαιρνε και με συγκλόνιζε από τα παιδικά μου χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο π. Νικόλαος. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων με ιδιαίτερη συγκίνηση στον παππού του Νικόλαο Ζέρβα, που φέρει το όνομά του και για την ανεκπλήρωτη επιθυμία του να γίνει ιεράς.
Στη συνέχεια ο νέος διάκονος ευχαρίστησε με συγκινητικά λόγια την οικογένειά του, τους πνευματικούς του πατέρες, τους καθηγητές του και τέλος τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Θεόκλητο, τονίζοντας ότι αποτελεί εξαιρετική τιμή για τον ίδιο να λάβει τον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης από τα τίμια χέρια του.


Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης επισήμανε ότι ο υποψήφιος γίνεται κληρικός σε μια ηλικία ώριμη αλλά και γενναία.
«Παιδί μου και αδελφέ μου, μπαίνεις στον κύκλο εκείνων που έχουν έναν και μοναδικό σκοπό: Να ομολογούν Χριστόν, να ζουν Χριστόν, να τρώνε και να πίνουν Χριστόν, να βοούν για τον Χριστόν και εκφράζοντες τον Παύλο να πουν «ζω δε ουκέτι εγώ, ζη δε εν εμοί Χριστός» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Ιερισσού.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις στο Παλαιοχώρι παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Γιώργος, ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, ο βουλευτής Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και άλλοι επίσημοι.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα