Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Στο βαθύ κόκκινο του επιδημιολογικού χάρτη η Χαλκιδική

Στο βαθύ «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη πέρασε η Χαλκιδική λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού, μαζί με τους νομούς Κοζάνης, Καρδίτσας, Ιωάννινων, Φθιώτιδας, Λέσβου και Θάσου.

Ο επιδημιολογικός χάρτης πέντε επιπέδων ετοιμότητας αντιστοιχεί σε 5 χρώματα (βαθύ κόκκινο, κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο και πράσινο) με βάση επιδημιολογικούς δείκτες που χρησιμοποιούνται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO).
Ο επιδημιολογικός χάρτης θα παράγεται εβδομαδιαίως σε επίπεδο Περιφερειακής ενότητας και ειδικά για τα νησιά σε επίπεδο Δήμου.

Σήμερα, Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τον εφιαλτικό αριθμό των 70 θανάτων σε ένα 24ωρο. Την ίδια ώρα αυξάνονται οι διασωληνωμένοι, καθώς και οι νέες νοσηλείες, ενώ σταθερά πάνω από τα 7.000 παραμένουν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού.

87 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

Αύριο, Πέμπτη κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει ράπιντ τεστ στην Γαλάτιστα από τις 9:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ., στο Δημοτικό Κατάστημα.

Την Τετάρτη 17/11/2021 θα υπάρχει κινητή μονάδα εμβολιασμού με εμβόλια PFIZER για πρώτη και τρίτη δόση εμβολιασμού από τις παρακάτω κοινότητες:

  • Κοινότητα Ν.Φώκαιας
  • Κοινότητα Φούρκας
  • Κοινότητα Ν.Σκιώνης
  • Κοινότητα Πευκοχωρίου

    Πληροφορίες στο 2374350020

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα