Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Τα ποσοστά εμβολιασμένων εργαζομένων στους Δήμους της Χαλκιδικής

H μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων στους Δήμους της χώρας έχει ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμα της Πολιτείας και τις οδηγίες των επιστημόνων, και έχει εμβολιασθεί απέναντι στον covid-19.

Στη Χαλκιδική από τους 1.640 εργαζόμενους που υπηρετούν στους 5 Δήμους, έχουν εμβολιασθεί ή νοσήσει οι 982 (ποσοστό 60%), ενώ 658 είναι υπόχρεοι στο να υποβάλλονται σε rapid test.

Οι Δήμοι Ν.Προποντίδας, Κασσάνδρας και Αριστοτέλη έχουν τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμένων εργαζομένων.

Με βάση τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και επεξεργάστηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, από τους 108.913 εργαζόμενους που υπηρετούν στους 332 Δήμους, έχουν εμβολιασθεί ή νοσήσει οι 74.884 ( ποσοστό 70%), ενώ 34.029 είναι υπόχρεοι στο να υποβάλλονται σε rapid test.

Με βάση τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, σε 176 Δήμους το ποσοστό των εμβολιασμένων ή νοσήσαντων εργαζομένων είναι πάνω από 70%. Σε 125 είναι άνω του 60%, σε 29 άνω του 50% και μόλις σε δύο είναι κάτω από 50% .

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Είμαι ικανοποιημένος από την υπεύθυνη στάση που επιδεικνύει για μια ακόμη φορά αυτή τη δύσκολη περίοδο, η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων στους Δήμους μας, απέναντι στο ζήτημα των εμβολιασμών. Σχεδόν το 70% έχει ήδη εμβολιασθεί ή νοσήσει και είμαι βέβαιος ότι το επόμενο διάστημα θα τα πάμε ακόμη καλύτερα".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα