Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Στη διώρυγα της Ν. Ποτίδαιας ο δήμαρχος για τη διάβρωση των πρανών

Η διάβρωση των πρανών εκατέρωθεν της διώρυγας της Ν. Ποτίδαιας, καθώς και η ανάπλαση και ανάδειξή της διώρυγας σε όλο της το μήκος ήταν το θέμα της επίσκεψης στο σημείο του δημάρχου Μανώλη Καρρά, του προϊσταμένου της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρου, Γιώργου Σκιαδαρέση, του προέδρου της Κοινότητας Ν. Ποτίδαιας, Βασίλη Κιοσσέ, υπηρεσιακών παραγόντων της αρχαιολογικής υπηρεσίας και της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου.


Συζητήθηκε συγκεκριμένα η πρόοδος των διαδικασιών εκπόνησης και ολοκλήρωσης σχετικής μελέτης, ενώ εξήχθησαν πολύτιμα συμπεράσματα. Να ενημερώσουμε ότι για το ίδιο θέμα έχει κληθεί και αναμένεται να επισκεφθεί τη συγκεκριμένη περιοχή στις αρχές Δεκεμβρίου ειδικό κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς για οποιαδήποτε παρέμβαση είναι απαραίτητη η άδεια του αρμοδίου Υπουργείου.

📘 Το βιβλίο του Ιωάννη Βογιατζή «Εκθέσεις στον ήλιο» παρουσιάζεται το Σάββατο 24 Ιανουαρίου στις 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Τρίγλιας. Την παρουσίαση διοργανώνουν ο Δήμος Νέας Προποντίδας και οι Εκδόσεις "Αρμός".

🎭 Το θεατρικό έργο «Η Πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη ανεβαίνει στη Νέα Τρίγλια, στο πλαίσιο πολιτιστικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαιοχωρίων. Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε δύο βραδιές, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου και την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Τρίγλιας.

🎭 Η εφηβική θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου "Ο Φάρος" παρουσιάζει το έργο "Η φάρμα των ζώων" του Τζορτζ Όργουελ, σε σκηνοθεσία Μίνας Βλαστού, το Σάββατο 24, την Κυριακή 25 και Δευτέρα 26 Ιανουαρίου στις 20.30, στο Δημοτικό θέατρο Ν. Μουδανιών.

 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα