Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Το Στρατώνι γιόρτασε την Αγία Βαρβάρα -ΦΩΤΟ-

Με λαμπρότητα γιόρτασε τη μνήμη της Αγίας Βαρβάρας, της πολιούχου και προστάτιδάς τους, το Στρατώνι και οι μεταλλωρύχοι.


Το πρωί τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντων του Μητροπολίτη Ιερισσού κ.κ. Θεοκκλήτου και του Επισκόπου Χρυσουπόλεως, κ.κ. Κωνσταντίνου. Να σημειωθεί ότι ο Επίσκοπος Χρυσουπόλεως με τη συνοδεία του είναι προσκεκλημένοι του Δήμου στον εορτασμό της Αγίας Βαρβάρας. Είναι Ηγούμενος της Ι. Πατριαρχικής Μονής Προφήτου Ηλιού Σουάγια, τριάντα ένα χιλιόμετρα από τη Βηρυτό, στην πόλη απ'  όπου καταγόταν και μαρτύρησε η Αγία Βαρβάρα.

Τα Σωματεία των μεταλλωρύχων έκαναν αρτοκλασία για τη μνήμη της προστάτιδάς τους Αγίας Βαρβάρας.

Παραβρέθηκε ο βουλευτής Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας, ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής.

Η Αγία Βαρβάρα καθιερώθηκε ως προστάτιδα των εργαζομένων στα Μεταλλεία και Ορυχεία –από το μεσαίωνα σε όλη σχεδόν την Ευρώπη–, και ως προστάτιδα του πυροβολικού. Στην Ελλάδα ξεκίνησε να γιορτάζεται ως προστάτιδα των Ορυχείων στα μεταλλεία Λαυρίου στις αρχές του περασμένου αιώνα. Ως Προστάτιδα του Πυροβολικού καθιερώθηκε το 1828.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα