Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Νίκο Ανδρουλάκη ψήφισε η Χαλκιδική - Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Με ποσοστό που ξεπέρασε το 55% ο Νίκος Ανδρουλάκης βγήκε πρώτος στη Χαλκιδική, κατά την ψηφοφορία για εκλογή νέου αρχηγού στο ΚΙΝ.ΑΛ.

Μεγάλη νίκη, που του δίνει ισχυρό, αν όχι και ακλόνητο προβάδισμα για τον δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής, πέτυχε ο Νίκος Ανδρουλάκης στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου αρχηγού στο Κίνημα Αλλαγής.

Απέναντί του θα βρεθεί ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος κατάφερε σε μία μάχη στήθος με στήθος να προηγηθεί τελικά του Ανδρέα Λοβέρδου.

Στη Χαλκιδική αναλυτικά έλαβαν ο Νίκος Ανδρουλάκης 55,39%, ο Ανδρέας Λοβέρδος 25,25% και ο Γιώργος Παπανδρέου 11,56%, ο Χάρης Καστανίδης 4,38%, ο Παύλος Χρηστίδης 2,17% και ο Παύλος Γερουλάνος 1,22%. Στη Χαλκιδική ψήφισαν συνολικά 3.354 ψηφοφόροι.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, 267.967 άνθρωποι προσήλθαν στις κάλπες σε Ελλάδα και εξωτερικό για να ψηφίσουν, σημειώνοντας ρεκόρ συμμετοχής και δίνοντας ένα νέο έναυσμα στο Κίνημα Αλλαγής. Μετά από αρκετό καιρό, η Χ. Τρικούπη γέμισε με χαμόγελα και αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα της παράταξης.

Αποτελέσματα ανά εκλογικό τμήμα και ανά Δήμο

 Ο Νίκος Ανδρουλάκης υπερίσχυσε εκλογικά σε όλους τους Δήμους της Χαλκιδικής, ωστόσο στο Δήμο Πολυγύρου σημείωσε τα μεγαλύτερα ποσοστά (65,69%).

Ο Ανδρέας Λοβέρδος κατέγραψε το μεγαλύτερο ποσοστό του στην Αρναία και στο Δήμο Αριστοτέλη με ποσοστό 36,92%, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε τους περισσότερους ψήφους στο Δήμο Κασσάνδρας.

Το κάλεσμα του Νίκου Ανδρουλάκη απευθύνεται κυρίως προς τους 270.000 προοδευτικούς πολίτες της πολύ μαζικής διαδικασίας- δηλαδή στην εντολή της βάσης που, όπως είχε πει ουκ ολίγες φορές κατά την διάρκεια της προεκλογική περιόδου, θα αποτελέσει τη δική του δέσμευση για «ανανέωση και όχι για ανακύκλωση». Αυτό είναι και το βασικό του σύνθημα για την μάχη της προσεχούς Κυριακής απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό- έναν από τους «συνυποψηφίους του» που έσπευσε να ευχαριστήσει για την αναμέτρηση με πολιτικό πολιτισμό.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα