Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Αναβάθμιση των κεντρικών οδών της Ιερισσού με έργα 1,3 εκατομμυρίων ευρώ

Στην τελική ευθεία για τη δημοπράτησή τους βρίσκονται άλλα δύο έργα της Ιερισσού, για την ανάπλαση κεντρικών οδικών αξόνων και συγκεκριμένα της Λεωφόρου Στρατού (Ηρώων) με προϋπολογισμό 705.802 € και της οδού Βασιλέως Γεωργίου (Αγ.Νικολάου), με προϋπολογισμό 597.218 €.

Οι αναπλάσεις που χρηματοδοτούνται από πόρους του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών θα περιλαμβάνουν, εκτός από την αντιπλημμυρική θωράκιση των οδών ,την πλακόστρωση των πεζοδρομίων με χυτό βοτσαλωτό υλικό και -σε μικρότερη έκταση, κυρίως περιμετρικά του πολιτιστικού κέντρου- με κόκκινο κυβόλιθο, ώστε να υπάρχει αρμονία με την εικόνα του περιβάλλοντος χώρου.

Στα πεζοδρόμια προβλέπεται η κατασκευή οδηγού όδευσης τυφλών και ραμπών ΑΜΕΑ για αύξηση της προσβασιμότητας, ενώ σε συγκεκριμένα σημεία, θα γίνουν ενιαίες πλακοστρώσεις από κυβόλιθους, που θα δημιουργήσουν την αίσθηση πλατείας. Στα ίδια σημεία προβλέπεται φύτευση δέντρων και αρωματικών φυτών, καθώς και τοποθέτηση καθισμάτων. Τη νέα εικόνα των κεντρικών αξόνων της Ιερισσού, θα συμπληρώσει φυσικά ο αναγκαίος αστικός εξοπλισμός (νέοι ιστοί φωτισμού, κάδοι απορριμμάτων, σύγχρονης αισθητικής παγκάκια, κλπ)

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, δήλωσε σχετικά:

«Θέλω να ευχαριστήσω το Υπουργείο Υποδομών, που μετά την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την ανάπλαση και αντιπλημμυρική θωράκιση της Κεντρικής Πλατείας της Αρναίας, ενέκρινε τη χρηματοδότηση και για δύο σημαντικές παρεμβάσεις στην Ιερισσό (με την επικαιροποίηση παλαιότερης χρηματοδότησης και την έγκριση νέας ,συνολικά δε 1,3 εκ ευρώ) και να συγχαρώ τους συνεργάτες και εργαζόμενους του Δήμου σε όλες τις υπηρεσίες και εν προκειμένω στην Τεχνική Υπηρεσία, για τους πραγματικά εντατικούς ρυθμούς εκτέλεσης των καθηκόντων τους τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι σημαντικό να υπάρχει όραμα και σωστός πολιτικός συντονισμός, αλλά οφείλουμε όλοι να αναγνωρίζουμε, ως κρίσιμο παράγοντα υλοποίησης, τον ζήλο που επιδεικνύουν τα στελέχη και οι εργαζόμενοι. Το αποτέλεσμα, τα έργα που ήδη βλέπουν οι κάτοικοι όλων των κοινοτήτων να προωθούνται, αλλά τα ακόμα περισσότερα που θα ξεκινήσουν και θα πραγματοποιηθούν μέσα στην επόμενη διετία, είναι αποτέλεσμα ομαδικότητας και επαγγελματισμού, όλων όσων αποτελούν το έμψυχο δυναμικό του Δήμου Αριστοτέλη. Μαζί προχωράμε, κάθε μέρα και ένα βήμα.»


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα