Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ως το τριήμερο του Αγ.Πνεύματος παραδίδεται το 'ορφανό' χιλιόμετρο στη Ν. Ποτίδαια

Έως το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αναμένεται να έχει παραδοθεί το περιβόητο «ορφανό χιλιόμετρο» πριν τη Ν. Ποτίδαια, που ταλαιπωρεί χιλιάδες οδηγούς κυρίως τους θερινούς μήνες.

 

«Θα έχουμε τελειώσει και με αυτή τη γάγγραινα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, μιλώντας στο ραδιόφωνο Real fm 107,1 και τη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά.

Οι εργασίες από την ανάδοχο εταιρεία ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2021. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 9,6 εκατομμύρια ευρώ.

Στο έργο περιλαμβάνεται διαπλάτυνση της επαρχιακής οδού Μουδανιών –Καλλιθέας, σε μήκος 1,2 περίπου χιλιομέτρων, κατασκευή 3 ισόπεδων κόμβων, μεταφορά και κατασκευή νέας πεζογέφυρας και παράπλευροι οδοί.

Η εκκρεμότητα του ενός χιλιομέτρου μένει από το 2011. Τότε αναβαθμίστηκε ο κεντρικός άξονας της Κασσάνδρας, όμως λόγω των προσφυγών, αλλά και άλλων προβλημάτων, το έργο παραδόθηκε το 2016, χωρίς το ένα χιλιόμετρο μεταξύ Ν. Μουδανιών και Ποτίδαιας. Ουσιαστικά το συγκεκριμένο χιλιόμετρο ακύρωνε τα οφέλη από το σύνολο του υπόλοιπου δρόμου, διότι περιορίζονται οι λωρίδες κυκλοφορίας και δημιουργείται μποτιλιάρισμα.


Ο κ. Καραγιάννης εξήγγειλε επίσης ότι τα έργα στο τμήμα Θέρμη – Γαλάτιστα του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου αναμένεται να ολοκληρωθούν 7 με 8 μήνες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα. Έτσι, έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, το σημαντικό αυτό έργο για τη σύνδεση με τη Χαλκιδική, θα είναι στη διάθεση προς χρήση κατοίκων και επισκεπτών.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα