Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ζητεί να στελεχωθεί η Κτηματική Υπηρεσία

Την αγωνία του εκφράζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης αναφορικά με την ομαλή λειτουργία της Κτηματικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής ενόψει του καλοκαιριού.


Σε επιστολή του προς τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο ζητεί τη στελέχωση της υπηρεσίας ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί τις τουριστικές επιχειρήσεις της Χαλκιδικής, οι οποίες σε λίγο καιρό θα υποβάλλουν αίτηση για εκμίσθωση για παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης ή παρόχθιας ζώνης προς την Κτηματική Υπηρεσία.


Όπως επεσήμανε ο κ. Κουφίδης, πολλές επιχειρήσεις που υπέβαλλαν αίτηση πριν από την έναρξη της τουριστικής σεζόν, αντιμετώπισαν το πρόβλημα να μην τους έχει εγκριθεί το αίτημά τους μέχρι και τον Αύγουστο και δεν μπορούσαν να λειτουργήσου!.


Η επιστολή

"Αξιότιμε Κύριε Υφυπουργέ ,
Προκειμένου η Κτηματική Υπηρεσία του Νομού Χαλκιδικής να μην αντιμετωπίσει και στην φετινή καλοκαιρινή περιόδου τα προβλήματα λειτουργίας που προέκυψαν κατά την περσινή χρονιά και να μπορέσει να λειτουργήσει απρόσκοπτα, -όπου λόγω έλλειψης προσωπικού, λόγω κινητικότητας αλλά ελλείψεων στην υλικοτεχνική υποδομή της, δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει τις τουριστικές επιχειρήσεις
του νομού μας-, παρακαλούμε να προβείτε σε όσες ενέργειες απαιτούνται από μέρος σας, για την ομαλή έκβαση της φετινής τουριστικής περιόδου.

Γνωρίζετε ότι οι εποχιακές επιχειρήσεις (beach bar, εστίαση) για να λειτουργήσουν νόμιμα, ανεμπόδιστα και απρόσκοπτα, υποβάλλουν αίτηση για εκμίσθωση για παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης ή παρόχθιας ζώνης προς την Κτηματική Υπηρεσία.
Εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που ίσχυαν την περσινή χρονιά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού από την μία μεριά, αλλά και από την υποστελέχωση της Κτηματικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής από την άλλη, πολλές επιχειρήσεις που υπέβαλλαν αίτηση για παραχώρηση αιγιαλού ή παραλίας για λειτουργία των επιχειρήσεων τους, πριν από την έναρξη της τουριστικής σεζόν, αντιμετώπισαν το πρόβλημα να μην τους έχει εγκριθεί το αίτημά τους μέχρι και τον Αύγουστο και δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν.

Επίσης λόγω και της ιδιαίτερης γεωμορφολογίας της Χαλκιδικής που διαθέτει 530 χιλιόμετρα ακτογραμμών, οι έλεγχοι πραγματοποιούνται υπό αντίξοες συνθήκες και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από την Υπηρεσία.

Κύριε Υφυπουργέ,
Προκειμένου κατά την φετινή τουριστική περίοδο , όλα τα καταστήματα σε περιοχές αιγιαλού και παραλίας της Χαλκιδικής να επαναλειτουργήσουν ομαλά, ζητάμε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να στελεχωθεί η Κτηματική Υπηρεσία της Χαλκιδικής άμεσα με επιπλέον προσωπικό από άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες του νομού μας ή από άλλες Κτηματικές Υπηρεσίες από όμορους νομούς , προκειμένου να ανταποκριθεί στο έργο της.
Παρακαλούμε την άμεση ανταπόκρισή σας και τις δικές σας ενέργειες για την επίλυση ενός ζητήματος που πλήττει σοβαρά την οικονομία και τον επιχειρηματικό κόσμο της Χαλκιδικής."


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα