Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η Κ. Μάλαμα για τη γέφυρα στη Συκιά

Στο θέμα της γέφυρας της Συκιάς αναφέρθηκε στη Βουλή η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα παρουσία και του περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα.


Η κ. Μάλαμα στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, με θέμα “Τοπική Αυτοδιοίκηση, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις: Κυβερνητικός Προγραμματισμός" τόνισε:


«Δυστυχώς όμως, τα τελευταία δυόμισι χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα και θα γνωρίζει σίγουρα και ο κύριος Τζιτζικώστας ότι η αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής, είναι σε τέτοιο βαθμό υποστελεχωμένη που δεν μπορεί να διενεργήσει ελέγχους, ούτε το παραμικρό τεχνικό έργο, το πιο μικρό έστω. Θα σας φέρω ένα παράδειγμα, στις τελευταίες πλημμύρες στη Χαλκιδική, η Χαλκιδική γενικότερα έπαθε σοβαρότερες ζημιές, ειδικότερα όμως η γέφυρα της κοινότητας της Συκιάς. Ο Δήμαρχος Σιθωνίας, ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής και στις συνεχείς οχλήσεις του για άμεσες τεχνικές παρεμβάσεις στη γέφυρα, εκείνος του απαντά ότι η Αντιπεριφέρεια δεν έχει χρήματα για το έργο το συγκεκριμένο. Το αποτέλεσμα είναι οι μαθητές του χωριού αλλά και οι εκπαιδευτικοί, να πηγαίνουν στο σχολείο μέσα από το λασπόδρομο γιατί απαγορεύεται να διανύσουν αυτή τη γέφυρα που είναι ετοιμόρροπη.

Το θέμα αυτό θα βγει και στα κανάλια έτσι όπως πάει και το ερώτημα όλων είναι ποιος τελικά είναι ο ρόλος ύπαρξης της αυτοδιοίκησης, εάν δεν μπορεί να παρέμβει σε κανένα μα κυριολεκτικά σε κανένα πρόβλημα. Εγώ θα ήθελα να θέσω και ένα ρητορικό ερώτημα, σε πόσους Δήμους και σε πόσες περιφερειακές ενότητες οι υπηρεσίες δόμησης είναι σε θέση να καταρτίσουν τεχνικές μελέτες, και πόσοι δίνουν ακόμη και την πιο μικρή μελέτη σε ιδιωτικά μελετητικά γραφεία. Άρα, λοιπόν, κινδυνεύουμε πολύ άμεσα να ακυρώσουμε την ύπαρξη της Αυτοδιοίκησης μέσω της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης. Αυτά όλα θα πρέπει να μας προβληματίσουν πολύ σοβαρά»


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα