Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η πίτα Αρναίας και άλλα 19 τοπικά προϊόντα έρχονται στα ξενοδοχεία του Δήμου Αριστοτέλη

Το 2022 πάνω από 20 τοπικά προϊόντα αναμένεται να έχουν θέση και χώρο στις επιχειρήσεις ξενοδοχίας και εστίασης του Δήμου Αριστοτέλη.

Μέσα από το οργανωμένο πρόγραμμα της ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ του Δήμου με τίτλο «ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ», οι παραγωγοί της περιοχής έρχονται καταρχάς σε μεταξύ τους επαφή, αναπτύσσοντας επαγγελματικές σχέσεις και ενισχύοντας την εξωστρεφή διάθεση που οφείλει να διέπει την προώθηση της παραγωγής τους.

Ένα από τα πρώτα προϊόντα που έλαβε το σήμα ποιότητας «ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» είναι η "πίτα Αρναίας". Αυτό σημαίνει ότι η διάθεσή της στις ξενοδοχειακές και άλλες μονάδες θα συνοδεύεται από το αναγνωριστικό λογότυπο, που της δίνει αυτόματα προτεραιότητα στην επιλογή. Θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα προϊόντα μας.

Η «πίτα Αρναίας» στηρίζει τη φιλοσοφία και το μυστικό της παρασκευής της στη μοναδική συνταγή της οικογένειας Λαλιώτη, η οποία μετρά έναν αιώνα «γαστρονομικής ζωής»: πρόκειται για τεχνική της γιαγιάς Μαρίκας Λαλιώτη, η οποία άνοιγε με εξαιρετική ευκολία φίνο χωριάτικο φύλλο, «μαστορεύοντας» τη ζύμη με τρόπο που να μην την «κουράζει» ή να την «ταλαιπωρεί». Στη γέμιση πρόσθεσε αρνιώτικη φέτα, ντόπια σπανάκια ή άγρια χόρτα, πράσα από τους λαχανόκηπους της γύρω περιοχής, ενώ τέλειωνε την προετοιμασία απλώνοντας στο επάνω φύλλο σταγόνες από τους ελαιώνες της Μεγάλης Παναγίας. Αυτή η ανεπιτήδευτη χρήση των ντόπιων υλικών, οι δεξιότητες και η αγάπη της για το ζυμάρι και τον πλάστη εκτόξευσαν τη φήμη της ως επιδέξιας νοικοκυράς.

Οικογενειακό κληροδότημα η «αρνιώτικη πίτα», οδήγησε τα παιδιά της – Χρήστο, Νίκο και Άγγελο – να δημιουργήσουν στη βάση της μητρικής αξιοσύνης τη δική τους επιχείρηση παρασκευής ζύμης, όπου πλέον τη σκυτάλη της δημιουργίας παραλαμβάνει η σύγχρονη τεχνολογία και τεχνογνωσία.

Ένας ολόκληρος σχεδιασμός στήριξης, ανάδειξης και προώθησης της ντόπιας παραγωγής δομείται εδώ και δύο χρόνια από το Δήμο Αριστοτέλη, ο οποίος είναι πλέον έτοιμος να προωθήσει στις διεθνείς αγορές τους γαστρονομικούς του μύθους: ώριμα, σίγουρα και προπαντός επαγγελματικά.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα