Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Κ Κόσμος

Σκοπιανοί οπαδοί κρέμασαν πανό με χάρτη 'Μακεδονίας' από τα… Σκόπια έως τη Χαλκιδική

Ένα πανό με έντονο εθνικιστικό περιεχόμενο κρέμασαν Σκοπιανοί οπαδοί σε ποδοσφαιρικό αγώνα της πρώτης εθνικής κατηγορίας της γειτονικής χώρας, παραβιάζοντας γι’ ακόμη μία φορά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο 16 Μαρτίου, στον αγώνα ανάμεσα στη Βαρντάρ και τη Σκεντίγια, για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας κρέμασαν ένα τεράστιο κόκκινο πανό, με τον ήλιο της Βεργίνας, στο οποίο απεικονίζεται ο χάρτης που ονειρεύονται μερικοί για μία “Ενωμένη Μακεδονία”, που τα σύνορά της ξεκινούν από τα Σκόπια, “πιάνουν” τη Θεσσαλονίκη και φτάνουν μέχρι τη Χαλκιδική. Μάλιστα, συμπεριλαμβάνουν και την περιοχή Πιρίν της Βουλγαρίας.

Επίσης, στο πανό υπήρχε ο Ήλιος της Βεργίνας και η λέξη «UNITED» που σημαίνει «ΕΝΩΜΕΝΗ». Αυτή την «ένωση» επιθυμούν να πετύχουν οι Σκοπιανοί, μία ένωση που απαιτεί να αποσπαστεί η Μακεδονία από την Ελλάδα, αφού θεωρούν ότι τους ανήκει μέχρι και η Χαλκιδική, όπως αναδεικνύει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού, Ιωάννης Αμπατζόγλου.

πηγή: thestival.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα