Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κ Κόσμος

Βαρκελώνη: 13 νεκροί, 20 τραυματίες από φορτηγό που έπεσε πάνω σε πεζούς

Τρομοκρατικό χτύπημα στο κέντρο της Βαρκελώνης, στην περιοχή Ράμπλας, όταν φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων. 

Γίνεται λόγος για 13 νεκρούς και τουλάχιστον 20 τραυματίες, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμα επίσημη επιβεβαίωση. Πληροφορίες από τον τοπικό Τύπο αναφέρουν ότι ο οδηγός του φορτηγού κατάφερε να διαφύγει. Η εφημερίδα El Pais γράφει, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, ότι ο οδηγός εγκατέλειψε το όχημα και διέφυγε με τα πόδια από την περιοχή.

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας ή δύο ένοπλοι εισέβαλαν σε ένα εστιατόριο λίγη ώρα μετά την επίθεση από το φορτηγάκι. Εκτιμάται ότι πρόκειται για το δράστη ή τους δράστες της επίθεσης με το βαν. 

Η εφημερίδα El Periodico αναφέρει πως ακούστηκαν πυρά στην περιοχή της αγοράς Λα Μποκερία. 

Ο ισπανικός Τύπος μεταδίδει ότι περίπου 80 άνθρωποι κλείστηκαν μέσα σε παραπλήσια εκκλησία, για λόγους ασφαλείας.

Το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη με την αστυνομία να έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών. 

Η ισπανική αστυνομία επιβεβαίωσε από νωρίς ότι πρόκειται για "τρομοκρατική ενέργεια", προειδοποιώντας τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή. 

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πολλά ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στην περιοχή. Ένοπλοι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει την περιοχή σε μεγάλη περίμετρο.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι είδε πολλούς ανθρώπους να κείτονται στο έδαφος μετά το πέρασμα του βαν πάνω από τους πεζούς στη Ράμπλα. 

 

"Σφοδρή σύγκρουση στη Ράμπλας της Βαρκελώνης, όταν ένας άνδρας που οδηγούσε ένα βανάκι έπεσε πάνω σε ανθρώπους, πολλοί τραυματίες", επισήμανε νωρίτερα η υπηρεσία επικοινωνίας της αστυνομίας της Καταλονίας. 

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών ζήτησαν να κλείσουν το μετρό και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς κοντά στην περιοχή του περιστατικού. 

Ο ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, δήλωσε ότι βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις αστυνομικές αρχές στη Βαρκελώνη, για να προσθέσει ότι προτεραιότητα είναι να δοθούν οι πρώτες βοήθειες στους τραυματίες.

nooz.gr

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα