Σάββατο, 25 Ιουλίου 2026

Κ Κόσμος

Τραγωδία στη Γουατεμάλα μετά την έκρηξη του ηφαιστείου

Η πιο βίαιη έκρηξη ηφαιστείου που έχει πραγματοποιηθεί τον τελευταίο αιώνα, στη Γουατεμάλα, είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 38 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και εκατοντάδες να τραυματιστούν.

Το ηφαίστειο Φουέγο, ένα από τα πλέον ενεργά ηφαίστεια της Γουατεμάλας, που βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα (25 μίλια) νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της πόλης, εξεράγη, την Κυριακή, με αποτέλεσμα να εκλυθούν τεράστιες ποσότητες λάβας και μια πυκνή στήλη μαύρου καπνού και τέφρας να φθάσει σε μεγάλο ύψος.

 


🏛️ Έκθεση εικαστικών έργων της Άννης Καλτσίδου με τίτλο «α...» διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους στον Βυζαντινό Πύργο της Γαλάτιστας, στο πλαίσιο του διαλόγου της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας με τα μνημεία. H έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου 2026. Την επιμέλεια έχουν οι αρχαιολόγοι Όλγα Ιασονίδου και Βαγγέλης Μαλαδάκης.

 

booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.