Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κ Κόσμος

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς αντιπρόεδρος της Κομισιόν

Αντιπρόεδρος στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναλαμβάνει ο Μαργαρίτης Σχοινάς όπως ανακοίνωσε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Τρίτης η Γερμανίδα επικεφαλής της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

 

Σύμφωνα με το γράφημα που δόθηκε στη δημοσιότητα ο Μαργαρίτης Σχοινάς αναλαμβάνει καθήκοντα αντιπρόεδρου με αντικείμενο την προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής.

 

Όπως εξήγησε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Μαργαρίτης Σχοινάς δευτερόλεπτα μετά την ανακοίνωση το χαρτοφυλάκιό του θα καλύπτει τα θέματα μετανάστευσης, ασφάλειας, απασχόλησης και εκπαίδευσης.

«Είμαι έτοιμος για σκληρή εργασία και περιμένω τη συζήτηση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το πώς μπορούμε να "μεταφράσουμε" τις πολιτικές μας προτεραιότητες σε αληθινά αποτελέσματα για τους Ευρωπαίους» γράφει ο κ. Σχοινάς.

O πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης έγραψε στο twitter: "Χαιρετίζω τη σύνθεση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ανακοίνωσε η Πρόεδρος @vonderleyen. Η ανάθεση στον @MargSchinas  της Αντιπροεδρίας της Κομισιόν για την Ασφάλεια, την Μετανάστευση και την Κινητικότητα αποτελεί ξεχωριστή τιμή. Ψήφο εμπιστοσύνης προς τον ίδιο και την Ελλάδα"

 

Συγχαρητήρια επιστολή προέδρου Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γ. Κουφίδη

"Δεχθείτε εκ μέρους μου και εκ μέρους των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, τα θερμά μας συγχαρητήρια για την ανάληψη των νέων καθηκόντων σας, ως αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος για την Προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής (Μετανάστευση, Ασφάλεια, Απασχόληση, Εκπαίδευση).

Η θέση που σας ανέθεσε η νέα πρόεδρος της Κομισιόν, κα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δείχνει την εμπιστοσύνη της στις ικανότητές σας και προπάντων στο άτομό σας, καθώς και την πεποίθησή της ότι θα ανταποκριθείτε με επιτυχία στο δύσκολο, όσο και πολύτιμο έργο που έχετε να επιτελέσετε.

Μια άποψη που συμμεριζόμαστε απολύτως και εμείς. Για όλους τους Έλληνες, αλλά ιδιαίτερα για εμάς, τους κατοίκους της Χαλκιδικής από όπου είναι και η καταγωγή σας, η ανάδειξή σας στα ανώτερα επιτελικά αξιώματα της Ευρώπης, μας γεμίζει ενθουσιασμό, περηφάνια και συγκίνηση.

Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στο έργο σας και στα νέα σας καθήκοντα και ευελπιστούμε στη συνέχιση της πολύ καλής μας συνεργασίας και σε άλλες δράσεις".

 

Μήνυμα της Δημάρχου Κασσάνδρας

"Συγχαρηρια στον συντοπίτη μας Μαργαρίτη Σχοινά

Θερμά συγχαρητήρια και ευχές για δύναμη και επιτυχία στο έργο του απευθύνει η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά, στο νέο εκπρόσωπο της Ελλάδος στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και για τη θεση του αντιπρόεδρου της Κομισιον που για πρώτη φορά θα βρίσκεται Έλληνας. 

«Πρόκειται για έναν άνθρωπο με βαθιά πίστη στο έργο που επιτελεί και έντονη συναίσθηση καθήκοντος στον ρόλο του στις Ευρωπαϊκές προκλήσεις. Πάνω από όλα όμως πρόκειται για έναν Κάσσανδρο που δεν παραλείπει στιγμή να ενδιαφερθεί και να νοιαστεί για την πατρίδα του την Κασσάνδρα, τον τόπο που αγάπησε και περνά εκείνο το κομμάτι της ζωής του, με τα ζεστά καλοκαίρια γεμάτα οικογενειακή και φιλική γαλήνη και θαλπωρή. Τον ευχαριστούμε για όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα για την Κασσάνδρα μας και ευελπιστούμε στη διαρκή και εποικοδομητική συνεργασία του», ανέφερε η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά"


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα