Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κ Κόσμος

Ο δήμαρχος Άγκυρας λέει ότι ξένες δυνάμεις προκαλούν τεχνητούς σεισμούς στην Τουρκία

Ο δήμαρχος της Άγκυρας εξέφρασε τον φόβο ότι δυνάμεις εχθρικές έναντι της Τουρκίας προκαλούν τεχνητά σεισμούς για να βλάψουν την οικονομία της χώρας, όπου τις τελευταίες ημέρες έχουν σημειωθεί σεισμικές δονήσεις.

 

Συγκεκριμένα, ο Μελίχ Γκιοκτσέκ υποστήριξε ότι ο πρώην ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο οι τουρκικές αρχές κατηγορούν ότι βρίσκεται πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου στην Τουρκία, σχεδιάζει τώρα μια συνωμοσία βάσει της οποίας σεισμός θα πλήξει την χώρα του, με την βοήθεια ξένων δυνάμεων.

 

«Σημειώθηκε ένας ισχυρός σεισμός σήμερα στα Δαρδανέλια (...) Έκανα έρευνες (...) Φαίνεται πως υπάρχει εκεί κοντά ένα σκάφος σεισμικών ερευνών», έγραψε στο Twitter ο Μελίχ Γκιοκτσέκ, ο οποίος φημίζεται στην Τουρκία για τις μπερδεμένες θεωρίες του, όπως επισημαίνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

 

«Πρέπει κατεπειγόντως να εξακριβωθεί το αντικείμενο των ερευνών αυτού του σκάφους και σε ποια χώρα ανήκει», συνέχισε ο δήμαρχος της τουρκικής πρωτεύουσας.

 

«Λίγο με νοιάζει τι θα πουν ορισμένοι, φοβάμαι σοβαρά μήπως προκαλούνται σεισμοί με τεχνητό τρόπο» συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας ότι οι «Τρομοκρατική Οργάνωση του Γκιουλέν» (FETO) έχει και κατά το παρελθόν σχεδιάσει μια σεισμική δόνηση.

Δήμαρχος της τουρκικής πρωτεύουσας από το 1994, ο Μελίχ Γκιοκτσέκ τροφοδοτεί τακτικά τους 3,7 εκατομμύρια ακολούθους του στο Twitter με παντός είδους δηλώσεις.

 

Οι τελευταίες δηλώσεις του προκάλεσαν κατάπληξη σε πολλούς Τούρκους χρήστες του Ίντερνετ, ενώ άλλοι εξέφρασαν την ανησυχία τους. «Πρέπει να προστατεύσουμε τη χώρα μας», έγραψε ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος έκανε λόγο για «εξωφρενικές ανοησίες».

 

Δύο σεισμικές δονήσεις μεγέθους 5,3 και 5,2 βαθμών έπληξαν Δευτέρα και Τρίτη την περιοχή του Τσανάκαλε, που βρίσκεται στη βορειοδυτική Τουρκία στο ύψος των στενών των Δαρδανελίων, όπως ανακοινώθηκε από την τουρκική Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστάσεων Ανάγκης (AFAD).

«Ορισμένοι αυτή τη στιγμή θέλουν να καταφέρουν πλήγμα στην Τουρκία, να κλονίσουν την οικονομία της Τουρκίας προκαλώντας έναν σεισμό στα περίχωρα της Κωνσταντινούπολης», διευκρίνισε ο δήμαρχος στο Twitter.

 

Για προληπτικούς λόγους, ο Γκιοκτσέκ ζητάει «να τεθούν υπό παρακολούθηση όλα τα υποβρύχια και τα σκάφη που είναι εξοπλισμένα με μεγάλες συσκευές στα περίχωρα της Κωνσταντινούπολης, στη θάλασσα του Μαρμαρά και στα Δαρδανέλια».

 

Η Άγκυρα κατηγορεί το δίκτυο του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Γκιουλέν για την απόπειρα πραξικοπήματος, όπου τουλάχιστον 250 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Ο Γκιουλέν αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη.

 

Εδώ και δεκαετίες πολλοί στην Τουρκία εξηγούν τις κρίσεις που κατά καιρούς ξεσπούν με τη βοήθεια θεωριών συνωμοσίας, με τις ΗΠΑ και τις χώρες της Δύσης να κατηγορούνται συχνά ως δάκτυλος. Ο ίδιος ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέδωσε τα πρόσφατα οικονομικά προβλήματα ως τμήμα μιας συνωμοσίας ξένων χωρών.

 

Ο φιλοκυβερνητικός σχολιαστής Ομέρ Τουράν δήλωσε ότι το FETO και το «βαθύ ΝΑΤΟ», το οποίο ορίζει τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, βρίσκονται ενδεχομένως πίσω από τις πρόσφατες σεισμικές δονήσεις που εντάσσονται σε αυτό που εκείνος ονομάζει ένα «πολυδιάστατο» σχέδιο πραξικοπήματος.

 

«Παρατηρήστε τη σεισμική δραστηριότητα στο Αιγαίο τον τελευταίο μήνα και αναλύστε την με έναν τίμιο σεισμολόγο. Θα δείτε ότι σίγουρα δεν είναι φυσιολογική» ήταν το μήνυμά του στο Twitter, όπου τον ακολουθούν περίπου 100.000 χρήστες.

 

«Το βαθύ ΝΑΤΟ και το κυριότερο πιόνι του, το FETO, μπορούν να προκαλέσουν έναν τεχνητό σεισμό στο πλαίσιο της πολυδιάστατης διαδικασίας διάπραξης ενός πραξικοπήματος την οποία έχουν σχεδιάσει για την Τουρκία, με στόχο να προκαλέσουν σταδιακά το χάος» τόνισε.

nooz.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα