Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Κ Κόσμος

Έρημη η αγορά της Αδριανούπολης χωρίς τους Έλληνες

Πριν ξεσπάσει το ζήτημα με τους μετανάστες στον Έβρο πολλοί κάτοικοι από το Διδυμότειχο, την Ορεστιάδα και τα γύρω χωριά περνούσαν κατά εκατοντάδες καθημερινά τα σύνορα, για να κάνουν τις αγορές τους στην Αδριανούπολη. Αυτό όμως έχει αλλάξει τις τελευταίες ημέρες.

 

Οι Τούρκοι της Αδριανούπολης ανησυχούν για την ραγδαία μείωση των επισκεπτών τους.

Το άτυπο εμπάργκο των Ελλήνων έχει προκαλέσει σημαντική μείωση στην κίνηση στην αγορά της τουρκικής πόλης. Οι δρόμοι στο κέντρο, στη μεγάλη κλειστή αγορά και στα παζάρια είναι σημαντικά μειωμένη, με τους Τούρκους επαγγελματίες να τονίζουν ότι η απουσία των Ελλήνων έχει προκαλέσει οικονομική ασφυξία.

Συγκεκριμένα ένα από τα δημοσιεύματα στο τουρκικό τύπο αναφέρει:

"Η απουσία Ελλήνων πολιτών στο παζάρι το περασμένο Σάββατο ήταν αισθητή! Το περασμένο Σάββατο παρατηρήθηκε ότι δεν υπήρχαν Έλληνες πολίτες στην δημόσια αγορά (παζάρι). Οι έμποροι και οι καταστηματάρχες δήλωσαν ότι ο λόγος οφείλεται στο πρόσφατο πρόβλημα των προσφύγων και δήλωσαν ότι ελπίζουν ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί. Επίσης, να σημειωθεί ότι το Σάββατο δεν εμφανίστηκε ούτε ένα λεωφορείο από την Ελλάδα σε Αδριανούπολη και Κεσσάνη."

πηγή: e-evros.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα