Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κ Κόσμος

Ιταλία: 250 νεκροί σε ένα 24ωρο

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ιταλία ανέρχεται πλέον σε 1.266, σε μια αύξηση 250 θανάτων από τον τελευταίο απολογισμό χθες (1.016).

 

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην χώρα είναι συνολικά 17.660, (2.547 νέες μολύνσεις) από τα 15.113 χθες. Παράλληλα 1. 439 ασθενείς ιάθηκαν, ενώ χθες ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 1.258 .

Στην Λομβαρδία έχουν καταγραφεί συνολικά 9.820 κρούσματα και 890 νεκροί. Στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια οι μολύνθηκαν 2.263 άνθρωποι και οι νεκροί, είναι 201. Στο Βενέτο σημειώθηκαν 1595 μεταδόσεις και υπάρχουν 42 νεκροί. 

 

 

Ξανανοίγουν οι εκκλησίες της Ρώμης. " Μην αφήνετε μόνο το ποίμνιό μας", λέει ο πάπας Φραγκίσκο 

Η επισκοπή της Ρώμης αποφάσισε να ανοίξει και πάλι τις ενοριακές εκκλησίες της Αιώνιας Πόλης. Η απόφαση ορίζει, όμως, ότι δεν θα τελούνται λειτουργίες και οι πιστοί δεν θα μεταλαμβάνουν.

"Δεν πρέπει να αφήσουμε μόνο το ποίμνιό μας. Οι δραστικές αποφάσεις δεν είναι πάντα καλές", δήλωσε σχετικά ο πάπας Φραγκίσκος.

Ευχήθηκε δε το Άγιο Πνεύμα να βοηθήσει τους κληρικούς να κατανοήσουν ποια είναι η καταλληλότερη στάση και συμπεριφορά που πρεπει να επιλέξουν αυτή την δύσκολη στιγμή.

Στις καθολικές εκκλησίες, τέλος, απαγορεύεται στους πιστούς και να παίρνουν αγιασμό, από τα παραδοσιακά, μαρμάρινα δοχεία.

 

Μην μπορώντας να βγουν έξω, οι Ιταλοί τραγουδάνε στα μπαλκόνια τους        

Μην μπορώντας να βγουν έξω, εξαιτίας του νέου κορονοϊού, οι Ιταλοί δεν το βάζουν κάτω και βρίσκουν τη δύναμη να συνεχίζουν να τραγουδούν, από τα παράθυρά τους και τα μπαλκόνια τους, όπως αποτυπώνεται στα βίντεο που έχουν γίνει viral στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ένα από τα βίντεο αυτά, που τραβήχτηκε στη Σιένα, στην Τοσκάνη (κεντροδυτική Ιταλία) έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 600.000 προβολές στο Twitter. Στα πλάνα διακρίνονται κάτοικοι της περιοχής να τραγουδάνε το παραδοσιακό Canto della Verbena και να φωνάζουν "Ζήτω η Σιένα!".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα