Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κ Κόσμος

Ιστορική προσθαλάσσωση Αμερικανών αστροναυτών -VIDEO-

Πέρασαν σχεδόν 45 χρόνια από τότε που πραγματοποιήθηκε η τελευταία προσθαλάσσωση Αμερικανών αστροναυτών. Η μεγάλη είδηση, ωστόσο, της χθεσινής ημέρας δεν ήταν η επιστροφή των δύο αστροναυτών της NASA στη Γη.

 

Η μεγάλη είδηση ήταν η ιστορική συνεργασία της NASA με την ιδιωτική εταιρεία SpaceX, την οποία οι επιστήμονες της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας χαρακτήρισαν ως «την απαρχή μίας νέας εποχής στην εξερεύνηση του Διαστήματος». Μετά από πολλούς μήνες σκληρής δουλειάς, η συνεργασία της εταιρείας του Έλον Μασκ με τη NASA φαίνεται να ανοίγει νέους ορίζοντες, επιταχύνοντας το διαστημικό πρόγραμμα, του οποίου απώτερος στόχος -στην παρούσα φάση- είναι η δημιουργία ανθρώπινης αποικίας στη Σελήνη και στον Άρη.

Οι δύο Αμερικανοί αστροναύτες επέστρεψαν στη Γη από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) με το Crew Dragon της SpaceX. Η συνεργασία μεταξύ της NASA και μίας ιδιωτικής εταιρείας, σε αυτό το επίπεδο, μέχρι πριν λίγο καιρό φάνταζε αδύνατη. Οι αστροναύτες Robert Behnken και Douglas Hurley, έπεσαν με αλεξίπτωτο στον Κόλπο του Μεξικού στα ανοικτά των ακτών της Pensacola της Φλόριντα.

«Καλώς ήλθατε στο σπίτι, Bob και Doug! Συγχαρητήρια στις ομάδες της NASA και της SpaceX για την απίστευτη δουλειά που κατέστησε δυνατή αυτήν την δοκιμαστική πτήση», δήλωσε ο διευθυντής της NASA Jim Bridenstine. «Είναι μια απόδειξη για το τι μπορούμε να πετύχουμε όταν συνεργαζόμαστε για να κάνουμε κάτι που κάποτε φάνταζε αδύνατο. Οι συνεργάτες είναι το κλειδί για το πώς να προχωράμε πιο μακριά από ποτέ και να κάνουμε τα επόμενα βήματα για τολμηρές αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη», πρόσθεσε.

protothema.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα