Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κ Κόσμος

Ο Τζο Μπάιντεν ορκίστηκε 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ

Υπό τη «σκιά» της πανδημίας, αλλά και της πρωτοφανούς πόλωσης που αφήνει πίσω της η προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, με νωπές ακόμη τις μνήμες από την εισβολή των οπαδών του στο Καπιτώλιο, ο Τζο Μπάιντεν ορκίστηκε 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, αναλαμβάνοντας το βαρύ φορτίο να επαναφέρει τη χώρα στις «παραδοσιακές» γραμμές της μετά από μια τετραετία που επανακαθόρισε και διατάραξε το αμερικανικό αποτύπωμα στο διεθνές στερέωμα.



Στην πρώτη ομιλία του ο Μπάιντεν τόνιζε ότι «αυτή είναι η ημέρα της Αμερικής, η ημέρα της Δημοκρατίας». 

«Η θέληση του Λαού εισακούσθηκε. Η Δημοκρατία είναι πολύτιμη και εύθραυστη. Είναι εδώ όμως, και έχει επικρατήσει. Πριν από μερικές μέρες είδαμε τα θεμέλια του Καπιτωλίου να ταρακουνιούνται.  Γνωρίζω την ισχύ του Συντάγματός μας και του Έθνους μας. Μόλις έλαβα τον ιερό όρκο, που πρώτος έλαβε ο Τζορτζ ουάσινγκτον. Η αμερικανική ιστορία δεν εξαρτάται από έναν άνθρωπο, αλλά από τον λαό. Μπορούμε να πάμε ακόμη πιο μακριά», είπε μεταξύ άλλων στην πρώτη του ομιλία ως Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν. Συνέχισε κάνοντας αναφορά στην πανδημία και σημείωσε ότι πολλές πληγές πρέπει να επουλωθούν.


Η τελετή ξεκίνησε λίγο μετά τις 6:00 το απόγευμα ώρα Ελλάδος, εν μέσω τσουχτερού κρύου και νιφάδων χιονιού στην Ουάσιγκτον.

Παρόντες είναι οι πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους και η σύζυγός του Λόρα, Μπιλ Κλίντον με τη Χίλαρι και ο Μπαράκ Ομπάμα με τη Μισέλ.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα