Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κ Κόσμος

Ο εορτασμός των Θεοφανείων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.


Ο Παναγιώτατος, μετά τον Όρθρο, κατά τον οποίο χοροστάτησε, τέλεσε τον Μεγάλο Αγιασμό, και στη συνέχεια προέστη της Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντων των Σεβ. Αρχιερέων Φιλαδελφείας κ.κ. Μελίτωνος, Ανθηδώνος κ.κ. Νεκταρίου, Επιτρόπου του Παναγίου Τάφου στην Πόλη, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ.κ. Ειρηναίου, Μύρων κ.κ. Χρυσοστόμου, Κυρηνείας κ.κ. Χρυσοστόμου, από την Εκκλησία της Κύπρου, και Προύσης κ.κ. Ιωακείμ.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης, οι Αρχιερείς, οι επίσημοι και ο πιστός λαός εν πομπή μετέβησαν στην προκυμαία του Φαναρίου όπου ο Παναγιώτατος προεξήρχε της τελετής του Αγιασμού των υδάτων και της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στον Κεράτιο Κόλπο.


Στα κρύα νερά του Κερατίου, βούτηξαν περισσότεροι από 10 νέοι από την Πόλη και το εξωτερικό, και τον Τίμιο Σταυρό έπιασε ο κ. Victor Galip Yavuz, στον οποίο ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσέφερε ως ευλογία χρυσό επιστήθιο σταυρό, ενώ ευλόγησε και συνεχάρη όλους τους κολυμβητές, ευχαριστώντας τους που τήρησαν το έθιμο.

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου - Δημήτρης Καμιανόβιτς / Οικουμενικό Πατριαρχείο


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα