Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Π Πολιτισμός

Ο Κώστας Τριανταφυλλίδης παρουσιάζει τον... "Αστρικό Χάρτη" του στη Θεσσαλονίκη

Ο Κώστας Τριανταφυλλίδης παρουσιάζει τον  τρίτο κατά σειρά δίσκο του με τίτλο "’Αστρικός Χάρτης", στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 27 Μαΐου, στη μουσική σκηνή «Βεντέτα».

 

Ο δίσκος περιλαμβάνει 9 τραγούδια σε μουσική Κώστα Τριανταφυλλίδη, Άρη Κούκου και Βαγγέλη Μαχαίρα και στίχους των Ηλία Κατσούλη, Πέπης Δουρέκα, Γρηγόρη Μαρινάκη, Λίλιαν Δημητρακοπούλου, Γιάννη Μπελεσιώτη και Κώστα Τριανταφυλλίδη.

Στο δίσκο συμμετέχει ο Γιώργος Νταλάρας ερμηνεύοντας το τραγούδι “Αγάπες που παλιώσατε’’.

 

Το κοινό της Χαλκιδικής θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τον Κώστα Τριανταφυλλίδη στην καλοκαιρινή συναυλία του Ιουλίου, στον Όρμο Παναγίας, με τον Χρήστο Νικολόπουλο και τον Χαλκιδικιώτη σολίστ του μπουζουκιού, Μάκη Πελέκα. 

 

Ο Κώστας Τριανταφυλλίδης υπερασπίζεται με υπερηφάνεια το καλό λαϊκό τραγούδι. Με ακούσματα και επιρροές που ξεκινούν από κλασική μουσική, περνούν από το ροκ και καταλήγουν στο έντεχνο και το ‘’κλασικό’’ λαϊκό τραγούδι, ‘’κουβαλά’’ στη φωνή του μία δωρική, στιβαρή και ταυτόχρονα ευαίσθητη ερμηνεία.

 

Γεννημένος στη Τασκένδη ήρθε στην Ελλάδα το 1980. Σπούδασε μουσική στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά και στο Κεντρικό Ωδείο του Κώστα Κλάββα από όπου πήρε το πτυχίο των ανώτερων θεωρητικών. Παράλληλα ασχολήθηκε και με την βυζαντινή μουσική και τα παραδοσιακά όργανα στο τμήμα παραδοσιακής μουσικής στο Π.Μ.Κ.Π. Το 1999 συνεργάστηκε με την Μαρινέλλα στον κύκλο συναυλιών με τίτλο “ Με βάρκα το τραγούδι” στο Ηρώδειο, το Μέγαρο Μουσικής, το Θέατρο Γης και το Ο.Α.Κ.Α. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον Αντώνη Καλογιάννη, τη Σωτηρία Λεονάρδου, τον Γιάννη Σπανό, τη Βίκυ Μοσχολιού, τον Δήμο Μούτση κ.ά. 

Από το 2009 μέχρι το 2012 εμφανίστηκε με τον Δημήτρη Μητροπάνο σε νυχτερινά κέντρα και συναυλίες και μαζί πραγματοποίησαν περιοδεία στις Η.Π.Α και τον Καναδά. Στη δισκογραφία πρωτοεμφανίστηκε το 2009 με τον δίσκο “Κι άλλη μέρα πέρασε” και το 2012 ακολούθησε ο δίσκος “Είν’ η σειρά σου”. Ακολούθησαν ζωντανές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και συναυλιακούς χώρους της Αθήνας και της υπόλοιπης Ελλάδας.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα