Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2026

Π Πολιτισμός

Επίσημη έναρξη των παράλληλων εκδηλώσεων του 23ου Γαβουστήματος

Εγκαινιάστηκε στις 31/7 η φωτογραφική έκθεσης με τίτλο «Εκατογραφία μνήμης» σε συνεργασία με το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και τον κύριο Κωνσταντίνο Νίγδελη στην Κεντρική Πλατεία Σημάντρων, που λειτουργεί στο πλαίσιο της "23ης Πανελλήνιας Σύναξης Καππαδοκών- Γαβούστημα" που διοργανώνει ο Λαογραφικός Όμιλος Σημάντρων.

Παράλληλα στον ίδιο χώρο λειτουργεί λαογραφική έκθεση με αντικείμενα της προσωπικής συλλογής της Μαρίας Καππαδόκισσας, τα οποία είναι φερμένα από το Σεμέντερε και την Κωνσταντινούπολη.

Πρόγραμμα έκθεσης:
🗓 6 Αυγούστου 2023
📍 Βόρειο τμήμα της κεντρικής πλατείας Σημάντρων (ειδικά διαμορφωμένος χώρος)
⏰ από τις 19:00 έως τις 22:00
—————————————————————
🗓 12 Αυγούστου 2023
📍 Βόρειο τμήμα της κεντρικής πλατείας Σημάντρων (ειδικά διαμορφωμένος χώρος)
⏰ από τις 19:00 έως τις 22:00
—————————————————————
🗓 14 με 20 Αυγούστου 2023
📍 Βόρειο τμήμα της κεντρικής πλατείας Σημάντρων (ειδικά διαμορφωμένος χώρος)
⏰ από τις 19:00 έως τις 22:00


🏛️ Έκθεση εικαστικών έργων της Άννης Καλτσίδου με τίτλο «α...» διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους στον Βυζαντινό Πύργο της Γαλάτιστας, στο πλαίσιο του διαλόγου της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας με τα μνημεία. H έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου 2026. Την επιμέλεια έχουν οι αρχαιολόγοι Όλγα Ιασονίδου και Βαγγέλης Μαλαδάκης.

 

booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.