Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Το Σπήλαιο Πετραλώνων επίκεντρο πολιτισμού και δράσεων! -ΦΩΤΟ-

Το Σπήλαιο των Πετραλώνων σήμερα πλημμύρισε με παιδικές φωνές, με μουσική και χρώματα εξαιτίας μιας εξαιρετικής δράσης που ετοίμασε η Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας - Σπηλαιολογίας (Γραφείο Βόρειας Ελλάδος).

Στις «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» έδωσαν σήμερα το παρόν τους μέλη συλλόγων της περιοχής που επισκέφθηκαν το Σπήλαιο για να ενημερωθούν αλλά και να ψυχαγωγηθούν συμμετέχοντας σε θεματικές ξεναγήσεις, περιηγήσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα. 

Ο Σύλλογος Ποντίων Πετραλώνων «Οι Αργοναύτες», ο Σύλλογος Ελαιοχωρίων για τον Πολιτισμό και την Υγεία, ο Πολιτιστικός Σύλλογο Ν. Μουδανιών «Ο Φάρος» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Σιλάτων συμμετείχαν με τα μέλη τους σε ενδιαφέρουσες δράσεις. 

 

Έγινε ξενάγηση στο Σπήλαιο και στο Μουσείο Σπηλαίου Πετραλώνων, αλλά και στην Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα τα σπήλαια. Για τα παιδιά έγιναν παράλληλες δράσεις, με την υποστήριξη των εικαστικών και χορευτικών τμημάτων των συλλόγων.

Οι «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» είναι μια επικοινωνιακή δράση σχεδιάστηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Εκπαίδευση στην Αειφόρο Ανάπτυξη. Σκοπός της δράσης είναι η προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης με την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας. Η δράση εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 2012 σε 3 νομούς, και στη συνέχεια το 2013, το 2014 και το 2015 σε 12, 29 και 31 νομούς αντίστοιχα. Το 2016 συμμετείχαν φορείς από 36 νομούς, ενώ και φέτος συμμετέχουν 140 φορείς από 36 νομούς της επικράτειας.

halkidikinews.gr

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα