Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Π Πολιτισμός

Ετοιμάστηκε το γιγαντιαίο Χριστόψωμο που θα ευλογηθεί στην Αρναία

Έτοιμο είναι το γιγαντιαίο Χριστόψωμο που θα ευλογηθεί στην Αρναία, το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων στις 7:30 στο χοροστάσι από τον Μητροπολίτη Ιερισσού και θα μοιραστεί μαζί με μέλι και καρύδια στους παρευρισκομένους, από την Πολιτιστική και Επιμορφωτική Εταιρεία Αρναίας.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Χορωδία και η Φιλαρμονική Αρναίας.

Σήμερα από το πρωί ξεκίνησε η προτεοιμασία του Χριστόψουμου από το φούρνο "Σπιτική Νοστιμιά¨ των αδελφών Λαλιώτη. Οι παρασκευαστές του Χριστόψωμου με μεράκι ετοίμασαν την ζύμη, την άφησαν να φουσκώσει και στο τέλος την τοποθέτησαν στην ειδική λαμαρίνα διαστάσεων 2×2 μέτρα για να την βάλουν στον φούρνο.Σφραγίστηκε στα τέσσερα σημεία με σφραγίδα που βάζουν στις προσφορές. Το Χριστόψωμο υπολογίζεται ότι είναι 400 κιλά. Βασικά συστατικά του χριστόψωμου είναι τα καρύδια και το μέλι, που συμβολίζουν τροφές με ιδιαίτερη ενέργεια, τις οποίες χαρίζουν οι πιστοί στο Χριστό για να κάνει τα πρώτα βήματα του στη γη.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα