Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Διάκριση για τις "Θαμυριάδες" στο 3ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ ΝΑΥΠΛΙΟ - ARTIVA.

Το χρυσό μετάλλιο απέσπασε το γυναικείο φωνητικό σύνολο «ΘΑΜΥΡΙΑΔΕΣ» του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου στην πρώτη του συμμετοχή σε διαγωνισμό στο 3ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ ΝΑΥΠΛΙΟ-ARTIVA.

 

Ερμήνευσαν τα έργα: 1.AVE MARIA-Zoltán Kodály 2. AVE VERUM CORPUS-Francis Poulenc (επιβεβλημένο έργο του διαγωνισμού) 3. ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΤΗ ΣΑΛΠΙΓΓΑ- Χρήστου Σαμαρά 4. SWEET DREAMS- David A. Stewart και Annie Lennox.

 

 Την τετραμελή κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτέλεσαν οι καταξιωμένοι μουσικοί τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, με τεράστια πορεία ειδικότερα στη χορωδιακή πράξη   κ.κ Κωστής Κωνσταντάρας, Φανή Παλαμίδη, Σταύρος Μπερής και Αγαθάγγελος Γεωργακάτος.

 

Μαέστρος της μεγάλης αυτής επιτυχίας ήταν η κ. Μαρία Παπαγεωργίου ενώ στο πιάνο τα χρυσά κορίτσια συνόδευσε η κ. Ανίτα Τάνι.

 

Το μετάλλιο παρέλαβε από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημήτριο κ Κωστούρο η  μαέστρος κ. Μαρία Παπαγεωργίου.   

 

Η πρόεδρος του Μορφωτικού – Πολιτιστικού – Αθλητικού και Κοινωνικού Νομικού Προσώπου του Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», Ιφιγένεια Κυριάκου,  μαζί με τον διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου, Άγγελο Καραπινίδη, ήταν δίπλα στην προσπάθεια των «Θαμυριάδων». Ως αναμνηστικό της παρουσίας του «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ» στο Φεστιβάλ η κ. Κυριάκου χάρισε στον  Καλλιτεχνικό Διευθυντή του φεστιβάλ κ. Θεοδόση Αντωνιάδη  το λεύκωμα «Πολύγυρος ο τόπος και οι άνθρωποι».

 

Φανερά περήφανη από την μεγάλη αυτή επιτυχία του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου η πρόεδρος του Μορφωτικού – Πολιτιστικού – Αθλητικού και Κοινωνικού Νομικού Προσώπου του Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» τόνισε: « Οι «Θαμυριάδες» με την αξιόλογη πορεία τους στο χώρο της χορωδιακής μουσικής, προβάλλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον Πολύγυρο, έναν τόπο με μακρά πολιτιστική και ιστορική παράδοση. Η διάκρισή τους είναι αποτέλεσμα δουλειάς,αγάπης και αφοσίωσης στο τραγούδι, αξίες που απέκτησαν από μικρή ηλικία και καλλιεργήθηκαν με τη συμμετοχή τους στην παιδική χορωδία Πολυγύρου. Την προσπάθειά τους αυτή υποστηρίζει σήμερα  η διοίκηση του Δημοτικού Ωδείου με στόχο την παραγωγή πολιτισμού και την ανάδειξη του καλλιτεχνικού δυναμικού του Δήμου Πολυγύρου». 

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος ήταν από τους πρώτους που συνεχάρη τις «Θαμυριάδες».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα