Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις για τον Αγ. Μάμα -ΦΩΤΟ-

Η Εμποροπανήγυρη του Αγίου Μάμαντος αποτέλεσε για άλλη μια χρονιά σημείο συνάντησης χιλιάδων επισκεπτών από τη Χαλκιδική και όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Οι ρίζες της χάνονται βαθιά στο παρελθόν και αποτελεί τη μεγαλύτερη εμποροπανήγυρη του νομού μας και μία από της μεγαλύτερες στον ελληνικό χώρο.

Εκατοντάδες πάγκοι στήθηκαν για άλλη μια χρονιά και υποδέχθηκαν μικρούς και μεγάλους. Παράλληλα το ενδιαφέρον του κόσμου κέρδισαν και οι πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιούνται τις ημέρες του πανηγυριού. 

Την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου με κάθε επισημότητα τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και Περιφορά της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Μάμαντος. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Μάμαντος και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χαριλάου Θεσσαλονίκης "Οι τρείς Ιεράρχες".

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Μάμαντος. Ακολούθησε καλωσόρισμα των προσκυνητών – επισκεπτών στην αίθουσα του ΕΠΟΚΑΜ και παρουσίαση του βιβλίου του Στέργιου Βαγγλή "Λαϊκά παραμύθια της Χαλκιδικής". Το βράδυ η γνωστή σε όλους μας Μαριώ και ο Λάμπρος Καρελάς διασκέδασαν τους παρευρισκόμενους με τις μουσικές τους.

Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση Χορωδιών και οι εκδηλώσεις έκλεισαν τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Μορφωτικού και Λαογραφικού Συλλόγου Ν. Καλλικράτειας, το Μουσικοχορευτικό συγκρότημα Αγίου Μάμαντος Ξυλιάτου Κύπρου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Μάμαντος.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα