Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2026

Π Πολιτισμός

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνάντησε ο Σύλλογος Νέων Ν. Τρίγλιας -ΦΩΤΟ-

Μια εγκάρδια συνάντηση είχαν τα μέλη του Συλλόγου Νέων της Νέας Τρίγλιας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη. 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά την είσοδό του στα εγκαίνια έκθεσης του φωτογράφου του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Νίκου Μαγγίνα στη Ρωμαϊκή Αγορά της Θεσσαλονίκης, με τίτλο: «Ο Πατριάρχης της Αγάπης, της Ειρήνης και του Διαλόγου» είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συνομιλήσει με τα μέλη του Συλλόγου. 

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου ο Ανέστης Κελγιανόγλου έδωσε στον Πατριάρχη ένα αναμνηστικό δώρο του συλλόγου. 

 Τα μέλη του Συλλόγου ωστόσο δέχτηκαν μια ιδιαίτερη, όσο και συγκινητική πρόσκληση από τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Ο ίδιος τους ανέφερε ότι πλέον ο ναός της Παντοβασίλισσας στην Τρίγλια Βιθυνίας, ως ακίνητο, έχει περάσει στα χέρια του Οικουμενικού Πατριαρχείου και θα ήταν χαρά του να παρευρεθούν ως απόγονοι και τα μέλη του Συλλόγου στα θυρανοίξιά της! 

 

"Μια ευλογία από έναν πράο και προσιτό άνθρωπο του Θεού. Είμαστε περήφανοι που είχαμε αυτή την μεγάλη τιμή τόσο ως άνθρωποι όσο και ως Σύλλογος" σχολίασαν τα μέλη του Συλλόγου. Εκεί ήταν ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Κονταξής, η ταμίας Γεωργία Παρέση και άλλα μέλη. 

 

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρέστησαν  ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, εκπρόσωποι αρχών και πολύς κόσμος.

📘 Το βιβλίο του Ιωάννη Βογιατζή «Εκθέσεις στον ήλιο» παρουσιάζεται το Σάββατο 24 Ιανουαρίου στις 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Τρίγλιας. Την παρουσίαση διοργανώνουν ο Δήμος Νέας Προποντίδας και οι Εκδόσεις "Αρμός".

🎭 Το θεατρικό έργο «Η Πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη ανεβαίνει στη Νέα Τρίγλια, στο πλαίσιο πολιτιστικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαιοχωρίων. Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε δύο βραδιές, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου και την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Τρίγλιας.

🎭 Η εφηβική θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου "Ο Φάρος" παρουσιάζει το έργο "Η φάρμα των ζώων" του Τζορτζ Όργουελ, σε σκηνοθεσία Μίνας Βλαστού, το Σάββατο 24, την Κυριακή 25 και Δευτέρα 26 Ιανουαρίου στις 20.30, στο Δημοτικό θέατρο Ν. Μουδανιών.

 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα