Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Διεθνής Κινηματογραφική Συμπαραγωγή σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη

Η διεθνής κινηματογραφική συμπαραγωγή Αρμενίας - Ρωσίας – Γαλλίας με τίτλο «Ο Αρμέν κι Εγώ» πραγματοποίησε γυρίσματα στην Ελιά Νικήτης  και στη Θεσσαλονίκη, ενώ συμμετέχουν και Έλληνες ηθοποιοί. Η  Δάφνη Κιουρκτσόγλου, ο Δημήτρης Νικολαΐδης και ο Ιωάννης Κυφωνίδης είναι ανάμεσα στους Έλληνες ηθοποιούς που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο φιλμ.

 

Στη Θεσσαλονίκη τα «γυρίσματα» πραγματοποιήθηκαν μέσα και έξω από το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς», αφού πρώτα  ζητήθηκε η άδεια και η σύμφωνη γνώμη του Ιβάν Σαββίδη. Η πρώτη υποδύεται τη σύντροφο ενός εκ των δύο πρωταγωνιστών, ο δεύτερος τον πατέρα του και ο τρίτος έναν πληρωμένο δολοφόνο.

 

Τη  σκηνοθεσία «υπογράφει» ένας εκ των καταξιωμένων σκηνοθετών της Ρωσίας, ο  Maxim Airapetov, ενώ πρωταγωνιστούν τρία από τα μεγαλύτερα καλλιτεχνικά ονόματα της Αρμενίας.

 

Σε χαρακτηριστικούς ρόλους εμφανίζονται η pop  σταρ της Γαλλίας Άλμα που την εκπροσώπησε και στη Eurovision, καθώς και ο εγγονός του Λούις Άρμστρονγκ, Τσάρλι Άρμστρονγκ., ο οποίος είναι ένας από τους καλύτερους  σολίστ jazz  της Ρωσίας.

 

Βοηθός παραγωγής στα Ελληνικά γυρίσματα ήταν ο Αλέξανδρος Αβράμογλου, ενώ  βοηθός σκηνοθέτη ο Αρμένιος Vahagn Karapetyan που ζει στη Θεσσαλονίκη ως τελειόφοιτος της σχολής κινηματογράφου του ΑΠΘ. Συνδετικό κρίκο για να γίνουν τα γυρίσματα σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη αποτέλεσε η Αρμενική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, ανάμεσά τους και το επίλεκτο μέλος της Hovik Kassapian που συμμετείχε και ως ηθοποιός στο ρόλο σωματοφύλακα. 

Πηγή:periferiaristas.blogspot.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα