Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Λαμπροί εορτασμοί στη Θεσσαλονίκη για τον Άγιο Δημήτριο

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια ξεκίνησε στις 6.30 το απόγευμα ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Δημητρίου στον Ιερό Ναό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου, δεκάδων άλλων Μητροπολιτών και παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της πόλης. 

 

Πλήθη πιστών συνέρρευσαν να προσκυνήσουν τη χάρη του Αγίου Δημητρίου, που είναι ο προστάτης της Θεσσαλονίκης και να πάρουν την ευλογία των ιερών λειψάνων του. 

 

Ο Μητροπολίτης Σερρών κ.κ. Θεολόγος στην ομιλία του παίρνοντας αφορμή από τους Αγίους Δημήτριο και Νέστωρα τόνισε ότι με τη δύναμη της πίστεως πορεύτηκε η Εκκλησία μέσα στους αιώνες. 

 

"Θαυμάζουμε σήμερα το ηρωικό μεγαλείο της εξάρσεως της πίστεώς μας και του μεγαλομάρτυρος Δημητρίου και του μαθητού του Αγίου Νέστορος. Η πραγματικότητα αυτή είναι ζώσα μέσα στην Εκκλησία μας, η οποία μεταλαμπαδεύεται από γενιά σε γενιά και είναι η ελπίδα μας και το στήριγμά μας, η απαντοχή μας αλλά και το κουράγιο μας, να αντιπαλεύουμαι προς όλους εκείνους που νομίζουν ότι μπορούν να σβήσουν τον Ήλιο, να οδηγήσουν τον κόσμο και πάλι στο σκότος της ειδωλολατρίας και της απελπισίας" είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Σερρών.

 

 

Στις 11 το πρωί τελέσθηκε λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας της Κανάλας, των λειψάνων του Αγίου Δημητρίου και της Ιερής Εικόνας. 

 

Αύριο θα τελεστεί Όρθρος και πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ.Ανθίμου, ενώ στις 11 το πρωί τα γίνει Δοξολογία για την επέτειο της Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα